Verse Kruiden Keuken Deze 3 Zijn Onmisbaar In Je Gezondheidsnet Ideeën

Houd je keuken het hele jaar door voorzien van schone kruiden met soorten die gedijen op een zonnige vensterbank of onder kweeklampen.

Voor uitzonderlijke resultaten, geef elk kruid zijn persoonlijke pot, zodat je de verzorging kunt personaliseren en de ruimte kunt geven om te groeien.

Meerjarige kruiden, zoals rozemarijn, oregano, tijm, bieslook, laurier en munt, kun je het beste ontwikkelen uit jonge flora die je in een tuincentrum koopt.

U kunt bovendien kleine planten gebruiken die uit de tuin zijn gegraven. Veel kruiden kunnen ook worden gestart met stekken.

Basilicum en munt zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te wortelen in een glas water. Sommige kruiden, zoals basilicum, koriander en kervel, zijn van goede kwaliteit en worden op een bepaald moment van het jaar opnieuw geplant.

Een waarschuwing: voordat u planten koopt (of ze uit de tuin haalt), moet u op ongedierte letten. Bladluizen, spintmijten en schubben komen veel voor op veel kruiden.

Waarnaar te zoeken? bladluizen en schubben zorgen voor kleverige uitwerpselen rond de plant. Spintmijten maken fijne webben op en tussen de bladeren.

Als je dit ongedierte ontdekt, kun je het tijdelijk afwassen met lauw water en zeep, maar je kunt het beste beginnen met een ongediertevrije plant.

Om problemen te voorkomen, moet u de planten niet verdringen. Probeer te zorgen voor een goede luchtstroom rond iedereen.

Veel kruiden, vooral deze afkomstig uit het mediterrane klimaat, moeten losse, snel doorlatende grond hebben. Doorweekte grond, vooral bij koelere wintertemperaturen, kan dodelijk zijn voor deze planten.

Plant rozemarijn, tijm, oregano en laurier in een combinatie van gelijke componenten van cactusmix en gewone potgrond.

Laat de grond iets eerder drogen dan water geven. Andere kruiden groeien goed in gewone potgrond. Houd de grond licht vochtig, maar niet meer drassig.

Bemest zo snel of twee keer per maand met een vloeibare kamerplantenmest. De dikke, smaakvolle bladeren van deze mediterrane struik zijn onmisbare ingrediënten voor soepen en stoofschotels.

Kies man- of vrouwbladeren als dat nodig is of oogst er een paar van grote planten en droog ze voor opslag. De oudste bladeren hebben de sterkste smaak.

Plant in snel doorlatende grond en plaats in een levendig raam op het oosten of westen. Een goede luchtcirculatie helpt ziekten te voorkomen.

Kijk uit voor schildachtige schaalinsecten op bladeren en stengels. Wees klaar met neemolie om uitbraken te manipuleren.

De stekelige bladeren van dit kruid met uiensmaak voegen een milde kick toe aan eieren, soepen en salades en maken verrassend garnituren.

Gebruik een schaar om individuele bladeren af ​​te knippen of geef de hele plant een "crew cut" om slappe bladeren netjes te houden.

Laat minimaal 2 "groei vrij zodat het plantenleven kan ontkiemen. Begin met een gekochte plant en pot deze in rijke, organische grond.

Bieslook groeit fantastisch in schitterend licht, zoals een raam op het zuiden. Met tientallen smaakvolle soorten beschikbaar, zou je een complete tuin aan munt moeten besteden.

Kies uit pepermunt, groene munt, chocolade, sinaasappel, appel, banaan en meer. Snijd bladeren en takjes voor thee en gemengde dranken, salades en desserts.

Het plantenleven van munt ontwikkelt zich doorgaans onstuimig en hun hangende, geurige stengels maken ze tot aantrekkelijke kamerplanten.

Houd de grond vochtig en geef ze matig tot stevig licht. De meeste zijn winterharde vaste planten die temperaturen tot in de jaren '30 kunnen verdragen.

4 Verse Kruiden Keuken Ideeën

Verse kruiden keuken deze 3 zijn onmisbaar in je gezondheidsnet

Verse Kruiden Keuken Deze 3 Zijn Onmisbaar In Je Gezondheidsnet Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.gezondheidsnet.nl

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

5X Afbeeldingen Favoriete Designstoelen Ideeën 6X Inspirerend Bloemen In Huis Ideeën 5X Lange Tv Meubel Tips 4 Luxe Dakterras Complete Buitenkeuken Ideeën 5X Nieuw Eyecatchers Industrieel Interieur Ideeën 5X Schilderijen In Huis Tips X Inspirerende Badkamerverbouwing Jenni Ideeën 5X Meiden Tiener Kamer Tips 4 Bankje In De Hal Grote Vierkanten Krukken Opvallend Tekstil Leren 6X Rennovatie Badkamer Met Gouden Details Ideeën 4 Roestvrij Stalen Keuken Ideeën 5 Aankleding En Decoratie Balkon Blog Verkoopstyling Tuin 5X Het Beste Ladder In Huis Ideeën 4 Keuken Klopt Alles Ideeën 4 Zelf Kapstok Maken Hommingby Verticale Van Staaldraad