Joelles Droomhuis Keuken Contact Ideeën

Casus: een 75-jarige dame valt in haar appartement op de grond. Ze wordt afgeleverd op de spoedafdeling met een geïsoleerde heupblessure.

Ze heeft een klinische voorgeschiedenis van overmatige bloeddruk en gastro-oesofageale reflexziekte. Haar enige klacht is heuppijn.

Op onderzoek zijn haar essentiële tekens normaal. De enige waargenomen afwijking is een verkort en uitwendig omcirkeld linkerbeen.

Een röntgenfoto toont een femurhalsfractuur aan. De verpleegster wil weten wat u haar tegen pijn wilt geven.

Achtergrond: oligoanalgesie is een algemeen erkend probleem op de afdeling spoedeisende hulp (wilson je en pendleton jm).

Het kan worden gedefinieerd als onvoldoende pijnbeheersing (motov sm en khan a). Er zijn verschillende instanties die risico lopen op oligoanalgesie en ouderen is een van deze bedrijven (cavalieri ta).

Heupfracturen komen veel voor bij ouderen. Ze zijn vaak erg pijnlijk en zijn een grote oorzaak van morbiditeit en mortaliteit.

Pijnbestrijding kan in deze gevallen moeilijk zijn, vooral vanwege de langdurige problemen met opiaatmedicatie bij deze populatie.

Er zijn verschillende soorten regionale zenuwblokkades geprobeerd om de pijn van deze fracturen aan te pakken.

Klinische vraag: minimaliseren regionale zenuwblokkades efficiënt pijn, minimaliseren opiaatgebruik en zijn ze veilig in vergelijking met standaard pijnbehandeling bij patiënten met heup- of femurhalsfracturen?.

Referentie: ritcey et al. Regionale zenuwblokken voor heup- en femurhalsfracturen op de afdeling spoedeisende hulp: een systematische review.

Cjem november 2015. Belangrijkste resultaten: negen artikelen zijn opgenomen in de systematische evaluatie voor in totaal 547 patiënten.

De records mogen niet worden gecombineerd tot een meta-analyse. Primaire uitkomst: regionale zenuwblokkades waren gelijk of ideaal in het verlagen van pijnrangschikkingen in vergelijking met standaardtherapie.

Dit was een goed uitgevoerde systematische evaluatie op zoek naar een essentieel onderwerp. Luister naar de podcast om het antwoord van dr.

Ritcey op onze vragen over de sterke en zwakke punten van het onderzoek te horen. Reageer op de conclusie van de auteurs in vergelijking met de sgem-conclusie: we zijn het meestal eens met de conclusies van de auteurs.

Sgem bottom line: hoewel het bewijs komt uit kleine onderzoeken met een matig tot buitensporig risico op bias, lijken femorale zenuwblokkades een effectief alternatief te zijn voor de trendy behandeling van pijn geassocieerd met femurhals- of heupfracturen op de afdeling spoedeisende hulp.

Meer uitstekend onderzoek is gewenst om krachtig commentaar te geven op veiligheid. Casusoplossing: u vertelt de verpleegster dat ze een intraveneuze lijn moet beginnen en u gaat met de patiënt praten over haar opties voor pijnbeheersing.

Deze omvatten intraveneuze opiaten en/of een regionale zenuwblokkade. Klinische toepassing: ik ga regionale zenuwblokkades aanbieden aan patiënten met heup- of femurhalsfracturen.

Wat vertel ik mijn patiënt? je hebt je heup beschadigd. Dit is een zeer pijnlijke blessure. We kunnen u pijnstillers geven, zoals morfine.

Deze medicijnen werken heel goed tegen pijn, maar kunnen je maagklachten maken, hallucineren en je bloeddruk verlagen.

Een andere optie is om wat "bevriezing" in de heup te injecteren die de zenuw blokkeert. Dit werkt meestal heel goed met weinig complicaties.

Vaak heeft u niet zoveel pijnmedicatie nodig. Wil je dat ik dit soort zenuwblokkade doe?.

4 Joelles Droomhuis Keuken Ideeën

Joelles droomhuis keuken contact

Joelles Droomhuis Keuken Contact Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.joelskeukenspuiten.nl

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

4 Woonboot Interieur Parijs Zomers Onderweg In Het Zeeuwse Eilandzicht Vanuit Een 5 Slaapkamer Decoratie Ideeen Ideeën 6X Terrasoverkapping Laten Maken Tips 6X Starten Philips Hue Tips 6 Kleuren In De Slaapkamer Ideeën 6X Galerij Eigentijds Scandinavisch Appartement Ideeën Umbra Cubist Wandrek Zeer Ruim Bloempot Multi 6X Scandinavisch Droomhuis Kopenhagen Tips 6X Elegant Hal Inrichten Inspiratie Ideeën 5X Verzameling Marmeren Salontafel Ideeën 5X Mooi Grote Witte Lamp Ideeën 5X Leuke Kinderkamer Inrichten Tips 5X Oude Meubels Opknappen Tips 6X Laatste Grote Bungalow Tuin Ideeën X Nepbloemen In Interieur Tips