Zomer In Keuken Blog Pure & Original Ideeën

Noot van de redactie: dit verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd op 16 juni 2016. Het is bijgewerkt met nieuwe informatie. Welkom weer bij period dramas, een wekelijkse column die afwisselt tussen razzia's van historische huizen op de markt en het beantwoorden van vragen die we altijd hebben gehad over oudere structuren.

Een tijdje terug, terwijl we in een konijnenhol van zillow vielen, kwamen we een wenkbrauwkoloniaal uit het einde van de 17e eeuw tegen op een steenworp afstand van de hudson river.

Op het terrein stond ooit iets wat we nog maar zelden hadden gezien: een intacte 'zomerkeuken'. De onopvallende bakstenen en stenen structuur, die aan de achterkant van het pand zit, heeft een houten deur en een stevige schoorsteen.

De lijst leverde geen interieurfoto's op, maar er was ooit sprake van een haard (wat, we zullen opmerken, gemakkelijk had moeten vermoeden door de aanwezigheid van de schoorsteen).

We werden onverwacht overmand door nieuwsgierigheid naar de oorsprong van deze kleine constructies, hoe ze zijn gebouwd en of ze echt, zoals hun identiteit aangeeft, alleen in de zomer werden gebruikt.

We gingen op zoek naar enkele antwoorden. De zomerkeuken werd uitzonderlijk gebruikt in de late 18e en vroege 19e eeuw (hoewel er uitzonderingen zijn) en had een aantal realistische toepassingen in het woonleven.

Op het meest fundamentele niveau scheidde het bijgebouw de warme keukenactiviteiten fysiek van de rest van het huis tijdens de warmere maanden - een belangrijke manier om de zomertijd te overleven vóór de introductie van moderne airconditioning.

"vaak haalden mensen hun kolen- of houten fornuis uit elkaar en verplaatsten het naar de zomerkeuken als het klimaat warm werd", zegt nancy carlisle, senior curator bij historic new england en co-auteur van america's kitchens.

"het was ooit een poging om de woning zo koel mogelijk te houden. ". De keuken van het zomerseizoen hielp ook om kookluchtjes weg te houden van de overheersende woonvertrekken van het huis.

Maar zelfs meer dan dat, veronderstelde de fysieke scheiding van een brandende kachel of vuur van de met name houten woning dat zomerkeukens bovendien het gevaar van woningbranden verminderden.

Merk op hoe de zomerkeuken in de afbeelding van de lijst van steen is, terwijl het houten frame van het huis is - dat onderscheid in materiaal is niet langer een toevalstreffer en werd mogelijk beïnvloed door de kans op brand.

In onze dialoog met carlisle zei ze dat zomerkeukens niet alleen een extra kookruimte zijn, maar ook het hele jaar door kunnen dienen als een ruimte om stinkende klusjes te doen, zoals de was.

Hoewel we niet onbekend zijn met het idee dat de keuken zich onderscheidt van de rest van het huis - het was een vrij gangbare praktijk in het vergulde tijdperk - betekent de scheiding van deze seizoenskeukens van de belangrijkste woning nu niet noodzakelijkerwijs een teken van een vermogend huishouden.

"zomerkeukens zijn te vinden in elk type huis, van groots tot bescheiden", zegt carlisle.

5 Zomer In Keuken Ideeën

Zomer in keuken blog pure & original

Zomer In Keuken Blog Pure & Original Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.pure-original.de

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

5X Klein Balkon Inrichten Tips 5 Hebbedingen Voor Op Kamers Verjaardag / Koningsdag 5X Super Goed Zwarte Design Eetkamerstoelen Ideeën 5X Stenen Muur De Badkamer Ideeën 4 Interieurtrends 2015 Volgens Hm 2021 Vintage Rood 6 Slaapkamer Landelijke Stijl Ideeën 5X Paarse Accessoires Woonkamer Tips 4 Houten Keuken Op Betonvloer Ideeën 4X Modern Luxe Familie Penthouse Appartement Croatian Luxury Property & Villas For Sale Ideeën 4 Ibiza Sfeer Op Dakterras Hubo Un Tiempo En Que Mis Mares Estaban Y Tuvieron Una Discusi 5X Ideeen Inrichting Woonkamer Tips 6X Badkamer Met Betonstuc Ideeën 5X Nieuw Bont In Interieur Ideeën 6X Laminaat Leggen Tips Inbouwspots Als Algemene Verlichting Led Inbouwspots, Ook Geschikt Voor