Keuken Achterwand Ideeen Keukenglas Ideeën

Keukenachterwanden zijn een perfect voorbeeld van hoe keukenplanning en interieurschets als verweven zijn ontstaan. Verheven van een puur praktische functie - het gaat tenslotte om het beschermen van de muren tegen spatten van kookplaat en gootsteen - tegenwoordig maken keukenachterwandideeën een extra statement.

Naast werkbladen zijn spatwanden vrij vaak het eerste element dat opvalt als je te voet een keuken binnenstapt, dus ontwerpers willen dit graag laten tellen. 'splashbacks zijn nu niet alleen praktisch om je muren te beschermen tegen onhandelbaar koken, maar ze houden ook stoom en warmte tegen van de achterliggende muur', legt darren watts, wren kitchens showroom development & design directeur.

'ze zijn nuttig achterin gebieden die regelmatig worden gebruikt, zoals eet- en zitzones en huishoudelijke apparatuur zoals magnetrons, ovens en gootstenen. Naast dat het ontworpen is als een verlengstuk van je werkblad, loopt het naadloos over tegen de muur.

’. Als het gaat om het selecteren van een spatschermmateriaal, moet u eerst nadenken over hoe verstandig het is. Je wilt een doek kiezen die waterdicht, moeiteloos schoon te vegen en hittebestendig is als je hem achter het fornuis gebruikt.

Dat betekent echter niet dat u concessies hoeft te doen aan de esthetische waarde. Spatschermen zijn zelfs de perfecte ruimte om te ploeteren in speelse patronen en nieuwe trends, omdat ze later gemakkelijker te vervangen zijn dan een keukenblok of muurkleur.

Tegels zijn de traditionele voorkeur voor achterwanden in de keuken. Tegels met patronen zijn perfect voor een keuken in landelijke stijl, terwijl zeshoekige tegels een koele honingraat-impact kunnen creëren in moderne keukens.

Maar tegels zijn niet de enige optie als het gaat om spatwanden. 'je kunt prachtige ontwerpen maken met betegelde achterwanden, maar tegels zijn zeker niet de enige optie. Alternatieve materialen zijn onder meer laminaat, glas, corian en zelfs roestvrij staal, hayley simmons, head of merchandising bij magnet.

'de mooie achterwand is er een die je keukenschema verheft en perfect aansluit bij je behoeften en levensstijl. Twee materialen die ik met name aanbeveel zijn laminaat en glas. '. ‘net als bij tegels kunnen zowel laminaat- als glazen spatschermen worden gebruikt om een ​​stijlstatement te maken.

Je kunt je gadgets echt onderscheiden door te kiezen voor een gedurfde, opvallende kleur, zeker als je het afzet tegen een meer neutrale keuken. '. Hoewel een glad oppervlak van laminaat het schoonmaken moeiteloos maakt, adviseert hayley om het niet achter in een fornuis te gebruiken.

'de plastic eigenschappen van laminaat maken het ongeschikt voor gebruik als spatscherm van een benzinekookplaat, omdat het niet wordt blootgesteld aan open vuur', legt ze uit, en stelt voor om in plaats daarvan voor glas te kiezen.

‘denk altijd na over de plaatsing van een spatscherm, wat achter de spoelbak werkt, is misschien niet het prettige materiaal om aan de achterkant van de kookplaat te gebruiken. ’. Spatwanden in de keuken zijn meer dan alleen een nuttig onderdeel van de keuken, ze zijn bovendien een grafisch detail om creatief aan de slag te gaan.

We hebben gezamenlijk een bepaling opgesteld van onze favoriete keukenachterwandideeën om u aan te moedigen het meeste uit dit praktische deel van de keuken te halen.

5 Keuken Achterwand Ideeen Ideeën

Keuken achterwand ideeen - keukenglas

Keuken Achterwand Ideeen Keukenglas Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.keukenglas.nl

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

4 Borden Aan De Muur Ophangen 5X Trend Donkere Kleur Woonkamer Ideeën 6X Mint Groen Interieur Tips 4 Fritz Hansen Egg Chair Interiors Spaces 4 Verticale Tuin Binnen Winkeltips Voor Het Aanleggen Van Een 5 Maatwerk Inbouwkasten Op Zolder Slaapkamer Ideeën 4X Het Mooie Thuiskantoor Van Ivan Jullie Wie Ik Vak Klussers Ideeën 3X Leuke Ideeen Kamer Inrichten Inrichting Slaapkamer Decoratie Ideeën 5 Behang Met Een Patroon De 3 Fases Van Het Behangen Muur 5X Verbazingwekkend Inspiratie Muur Ideeën 4X Tuin Overdekt Veranda Terras Als Het Mooist Te Ontdekken Middelpunt In El Ideeën 6X Super Goed Decoratie Voor Planten Ideeën 6X Knusse Hoekjes Haard Tips 5 Eenvoudige Keuken Met Mooie Styling Ideeën 5 Slaapkamer Behang Idee Ideeën