Gezellige Woonkeuken Lyon Villa La Maison De Jardin In VallonPontD’arc, Ardèche Ideeën

Gelukkig is deze handige gids hier om je alles te vertellen wat je wilt weten over eten in lyon. Onderweg zullen we ons verdiepen in de geschiedenis, geografie en mensen die deze gastronomische hoofdstad hebben gevormd.

Natuurlijk zullen we ook pleiten voor wat en waar je eet; zoals de grote culinaire evenementen die elk jaar te bezoeken zijn. Dus maak je klaar om je eetlust op te wekken terwijl we ingaan op het volgende:.

Lyon, gelegen in het zuidoosten van frankrijk, is een geografisch knooppunt voor landbouwproducten. De keuken combineert elementen uit het noorden - zoals kip uit bresse, charolais-rundvlees en voldoende room en boter - met de verse seizoensgroenten, wijn en olijfolie die in de valleien verder naar het zuiden worden geproduceerd.

In de heuvelachtige regio in het westen, is de monts des lyonnais het huis van varkensboerderijen die een overvloed aan varkensvlees produceren voor de beroemde vleeswaren van lyon. Ondertussen biedt de moerassige dombes-plaats forel, karper, rivierkreeft, kikkers en slakken; ook wel de “oesters van bourgondië” genoemd.

Lyon, gelegen aan de samenvloeiing van de imposante rivieren rhône en saône, wordt lange tijd beschouwd als een toegangspoort tussen noord- en zuid-europa. Voordat spoorwegen en snelwegen werden ontwikkeld, dienden deze rivieren als een essentiële transportroute voor enorme hoeveelheden goederen.

De romeinen stelden al vast dat dit centraal stond in hun wijnhandel. Eeuwen later gebruikten italiaanse kooplieden het om specerijen vanuit het oosten naar lyon te brengen. Tijdens de renaissance werd lyon beschouwd als de provisiekast van frankrijk.

Er werd toen een duidelijk onderscheid gemaakt tussen een “burgerlijke” keuken; de preferente stukken vlees en hoogwaardige wijnen die naar de aristocratie zijn verscheept, en 'populair' voedsel voor de massa.

Dus toen de economie van lyon floreerde, ontwikkelde de bevolking een culinaire cultuur met een focus op slachtafval en ingewanden. Deze beroemde lekkernij werd ooit ontwikkeld en verrijkt met behulp van de mères lyonnaises, ofwel de “moeders van lyon”.

Dit waren lokale kokkin's die aanvankelijk kookten voor invloedrijke burgerlijke families, maar in de 18e eeuw hun eigen eetgelegenheden opzetten. De eerste op de lijst die deze specifieke koksmuts droeg, was mère guy, die in mulatière een openluchtcafé en dansgang runde.

Andere topklasse mères lyonnaises volgden in de 19e eeuw, samen met mère brigousse. Ze stond bekend om haar quenelle-knoedels in de structuur van borsten, die ze de "tétons de vénus" (venus-tepels) noemde.

Later, in het begin van de 20e eeuw, werd mère brazier de first lady chef die drie michelin-sterren verdiende voor haar twee restaurants; la mere brazier in lyon en la mere brazier in le col de la luer.

Daarna, na de tweede wereldoorlog, ging een jonge paul bocuse in de leer bij mère brazier. Hij bleef een onuitwisbare stempel drukken op de culinaire scene van lyon. Bekroond met de titel "chef van de eeuw" door de guide gault millau in 1989, heeft hij zijn identiteit nagelaten aan een gastvrijheidsschool, een wereldwijde chef-kokcompetitie en tien restaurants; waarvan zeven in zijn spirituele huis van lyon.

Tegenwoordig wordt bocuse over de hele wereld erkend voor zijn gastronomische imperium dat lyon op het wereldtoneel hielp lanceren.

5 Gezellige Woonkeuken Lyon Ideeën

Gezellige woonkeuken lyon villa la maison de jardin in vallon-pont-d'arc, ardèche

Gezellige Woonkeuken Lyon Villa La Maison De Jardin In VallonPontD’arc, Ardèche Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.micazu.de

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

6 Linnen Dekbed Slaapkamer Ideeën 6 Vloerkleed De Slaapkamer Ideeën 4 Moderne Minimalistische Keuken Ideeën 5 Zomer In Keuken Ideeën 6 Zwart Wit Slaapkamer Ideeën 4 Keuken Kleuren Combinaties Ideeën 4 Smeg Koelkast Keuken Ideeën 4 Gezellige Keuken John En Juli Ideeën 5 Betonstuc Badkamer Keuken Ideeën 6 Een Rustgevende Slaapkamer Ideeën 5 Eenvoudige Keuken Met Mooie Styling Ideeën 4 Verse Kruiden Keuken Ideeën 4 Bar In Keuken Ideeën 5 Rommelige Vintage Keuken Ideeën 4 Keuken Met Wit En Hout Ideeën