Gezellige Woonkeuken Lyon Sommant Ferienwohnungen & Unterkünfte BourgogneFrancheComté Ideeën

In feite eert de metropool de herinnering aan de legendarische chef-kok in zijn beroemde la fresque des lyonnais (de muurschildering van lyonnais), die u in het 1e arrondissement vindt.

De spectaculaire muurschildering van 800 vierkante meter, geschilderd met behulp van de kunstenaarscoöperatie citécréation tussen 1994 en 1995, is een eerbetoon aan historische figuren uit lyon die, net als bocuse, hun stempel hebben gedrukt op de stad en de wereld.

Tegenwoordig leeft de culinaire cultuur van lyon voort dankzij eminente koks zoals mathieu vianney (van la mère brazier), joseph viola (van daniel et denise) en christian têtedoie.

De laatste leidt een gelijknamig restaurant met een michelin-ster dat een ongeëvenaard uitzicht over de stad biedt. Een nieuw tijdperk van lyonnaise-chefs komt ook op hun hielen.

Dit bestaat uit chef-koks arnaud laverdin (van la bijouterie en sapnà), gaëtan gentil (van prairial) en tabata en ludovic mey (van les apothicaires en food traboule).

Het behoeft geen betoog dat de geest van lyonse lekkernijen vandaag de dag nog steeds volop leeft. Het is niet verwonderlijk gezien zijn onderscheiding als de 'gastronomische hoofdstad van de wereld', lyon is de thuisbasis van vele expertisegebieden die u waarschijnlijk nergens anders zult vinden.

Dus, als je het geluk hebt om er ruimschoots te wonen, zijn hier enkele traditionele om naar te streven wanneer je op pad bent om de culinaire scene van de stad te verkennen.

Een algemene primeur in lokale lyonnaise-brasseries is de poulet de bresse; een stevige en smaakvolle kip met een eigen appélation controlée (“gecontroleerde oorsprongsbenaming”).

Het wordt meestal geserveerd met een romige champignonsaus. Een andere zachte en smakelijke keuze is de quenelle de brochet; een snoekbol geserveerd met nantua-saus gemaakt met rivierkreeften uit het nabijgelegen nantua-meer.

Een eenvoudige lunchfavoriet daarentegen is salade lyonnaise, die bestaat uit schone sla, spekjes, knapperige croutons en een gepocheerd ei. Als je echter een meer avontuurlijk palet hebt, dan is lyon de locatie om gerechten zoals escargots à la bourguignonne te proberen; slakken met peterselie en knoflookbotersaus.

De huiselijke, overgebleven keuken van de mères leeft voort in de comfortabele bistro's (of bouchons) van lyon, waar een veel voorkomend gerecht om te proberen de tablier de sapeur is.

Deze bestaat uit pens van rood vlees die wordt gekookt in een court-bouillon, gemarineerd in witte wijn, beschermd in paneermeel en gebakken. Het wordt meestal geserveerd met gestoomde aardappelen en een saus gribiche; gemaakt met geëmulgeerde hardgekookte eieren die zijn gemengd met mosterd en bieslook.

De locatie in lyon is ook beroemd om zijn vleeswaren en kazen. Een van de meest heerlijke vleeswaren uit de buurt is de jésus die minimaal acht weken wordt gedroogd, en de rosette de lyon die is gemaakt van varkenspoot en wordt geserveerd in dikke plakjes.

Enkele fantastische kazen uit de buurt om te vormen, zijn de heerlijk romige saint-marcellin en saint-felicien, de in cognac gedrenkte epoisse en de halfharde en bijna zoet smakende blauwe fourme d'ambert.

Deze laatste is in werkelijkheid een van de oudste kazen van frankrijk. Je kunt ook door de cervelle de canut komen, wat zich letterlijk vertaalt naar "zijdewevershersenen".

Meestal geserveerd als voorgerecht, dit bestaat uit een combinatie van fromage blanc en schone geitenkaas gekruid met kruiden, sjalotten, olijfolie en azijn.

Hoewel je het in de achtertuin van lyon kunt kopen, besluiten veel fransen om het thuis zelf te maken.

5 Gezellige Woonkeuken Lyon Ideeën

Gezellige woonkeuken lyon sommant ferienwohnungen & unterkünfte - bourgogne-franche-comté

Gezellige Woonkeuken Lyon Sommant Ferienwohnungen & Unterkünfte BourgogneFrancheComté Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.airbnb.at

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

4 Stoere Vrouwelijke Keuken Ideeën 5 Mooie Keuken Designshop Artilleriet Ideeën 6 Een Rustgevende Slaapkamer Ideeën 5 Hoofdeinde Bed Slaapkamer Ideeën 6 Plattegrond Slaapkamer Maken Ideeën 5 Hippe Bar In Je Keuken Ideeën 6 Kleur In De Slaapkamer Ideeën 4 Roestvrij Stalen Keuken Ideeën 4 Industriele Keuken Ideeen Ideeën 4 Serene Klassieke Keuken Ideeën 6 Beste Slaapkamer Kleuren Ideeën 6 Carolines Droomhuis Slaapkamer Ideeën 5 Vloer Overgang Tegels Keuken Ideeën 4 Beton In De Keuken Ideeën 4 Gezellige Keuken John En Juli Ideeën