Hout In De Keuken Houten Keukens Warm En Gezellig Nieuwenhuis Ideeën

Het is moeilijk om de natuurlijke pracht van houten vloeren te verslaan, maar het is nu geen standaard keuze voor een keuken, vanwege het grotere risico op letsel door water en bezoekers van de site in deze kamer.

Toch zijn houten vloeren momenteel in trek in de keukens van vandaag, dus als u erover nadenkt voor uw huishouden, wilt u liever geïnformeerd worden over soortenopties, installatie en conservering om de kans op schade te beperken.

Wanneer hout verzadigd raakt, kan het opzwellen, kromtrekken of zelfs splijten, dus zelfs een klein lek in de vaatwasser dat enige tijd onopgemerkt blijft, kan een deel van een hardhouten vloer beschadigen.

Een plons hier en daar, zeker als het snel wordt weggeveegd, levert echter minder risico op. Houd rekening met de gewoonten van uw gezin.

Als morsen ongebruikelijk is en u waakzaam bent over de staat van uw keukenapparatuur, moet een hardhouten keukenvloer prima standhouden - zolang u deze elke vier tot zes jaar een polyurethaanafdichtmiddel levert om een ​​hoog waterniveau te behouden weerstand.

De houten vloeronderneming gebruikt de janka-schaal om de hardheid van een aantal houtsoorten te bepalen - hoe hoger de beoordeling, hoe harder het hout.

Bekijk de janka-schaal van de national wood flooring association om de hardheidsclassificatie van het hout dat u overweegt te leren kennen.

Hout met een janka-score van meer dan 1500, zoals hickory of braziliaans walnoot, is beter bestand tegen de versnelde bezoekers in een keuken dan een zachtere houtsoort, zoals witte essen of beuken.

De eenvoudigste manier om houten vloeren te leggen, is door kant-en-klare planken te kopen, die net zo snel een voltooide vloer geven als ze zijn vastgespijkerd.

Maar als het om keukens gaat, heeft een kant-en-klare vloer niet de voorkeur. Vooraf afgewerkte planken hebben normaal gesproken licht afgeschuinde randen die de vloer een afgewerkte look geven, maar deze afschuiningen creëren kleine sporen tussen de planken waardoor morsen tussen de planken kan lopen.

Ook al brengt het extra werk met zich mee, kies voor je keuken voor onafgewerkte planken, die absoluut vlak zijn. Nadat de planken zijn geïnstalleerd, moet de hele vloer worden geschuurd, gebeitst en vervolgens worden verzegeld.

Dit zorgt voor een gelijkmatig schoon oppervlak, dicht de openingen tussen de planken af ​​en beschermt de hoger gelegen vloer tegen morsen.

Een uitstekende kit maakt het verschil tussen een houten vloer die bestand is tegen bezoekers en morsen in een keuken, en een vloer die gemakkelijk beschadigd raakt door watervlekken en krassen.

Er zijn zowel afdichtmiddelen op waterbasis als op oliebasis beschikbaar, maar voor gebruik in de keuken biedt een afdichtmiddel op oliebasis van hoge kwaliteit, zoals varathane's clear matte oil-based polyurethaan (verkrijgbaar bij the home depot), de beste bescherming.

Het nadeel van het aanbrengen van een afdichtmiddel op oliebasis zijn de langere droogtijden, soms tot 24 uur voordat u op de vloer kunt lopen.

Of je nu kiest voor een nieuwe houten vloer in je keuken, of je bent verhuisd naar een huis waar het al is geïnstalleerd, de volgende richtlijnen voor onderhoud en conservering helpen je om het goed te houden.

Veel huiseigenaren weten niet zeker of houten keukenvloeren een prachtige keuze zijn voor hun ruimte.

5 Hout In De Keuken Ideeën

Hout in de keuken houten keukens: warm en gezellig - nieuwenhuis keukens

Hout In De Keuken Houten Keukens Warm En Gezellig Nieuwenhuis Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.nieuwenhuiskeukens.nl

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

6 Vloerkleed De Slaapkamer Ideeën 4 Keuken Kleuren Combinaties Ideeën 4 Keuken Klopt Alles Ideeën 5 Bar Voor In De Keuken Ideeën 5 Scandinavische Landelijke Woonkeuken Ideeën 5 Ontwerp Moderne Loungekeuken Ideeën 6 Linnen Dekbed Slaapkamer Ideeën 4 Stoere Vintage Keuken Van Josefin Ideeën 5 Horeca Keuken Inrichting Ideeën 5 Servies Planken Keuken Ideeën 6 Zwart Wit Slaapkamer Ideeën 4 Inrichting Kleine Keuken Ideeën 4 Serene Klassieke Keuken Ideeën 4 Hebbedingetjes In De Keuken Ideeën 5 Hippe Bar In Je Keuken Ideeën