Plant In De Slaapkamer Deze 10 Slaapkamerplanten Helpen Je Beter Te Slapen Ideeën

Generaties lang werd ons verteld dat kamerplanten goed zijn voor het huis omdat ze koolstofdioxide opnemen en zuurstof afgeven aan de lucht.

Hoewel dit waar is, doen de meeste planten dit alleen terwijl ze aan het fotosynthetiseren zijn. Nieuwe studies hebben aangetoond dat veel planten overdag koolstofdioxide opnemen en zuurstof afgeven, maar 's nachts het tegenovergestelde doen: zuurstof opnemen en koolstofdioxide afgeven als hun eigen slaap- of rustpatroon.

Omdat slaapapneu tegenwoordig zo moeilijk is, zullen veel mensen misschien ook verbazen of het veilig is om planten in de slaapkamer te kweken? blijf studeren voor het antwoord.

Hoewel veel vegetatie 's nachts koolstofdioxide afgeeft, en geen zuurstof, zal het hebben van een paar bloemen in de slaapkamer niet langer genoeg koolstofdioxide afgeven om helemaal gevaarlijk te zijn.

Ook lanceert niet alle vegetatie 's nachts koolstofdioxide. Sommige geven niettemin zuurstof af, zelfs als ze niet in de weg staan ​​van fotosynthese.

Bovendien filteren bepaalde planten ook gevaarlijke formaldehyde, benzeen en allergenen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in onze huizen verbetert.

Sommige planten geven ook plezierige en kalmerende essentiële oliën af die ons helpen sneller in slaap te vallen en dieper te slapen, waardoor ze prachtige kamerplanten voor in de slaapkamer zijn.

Met de juiste plantenselectie is het kweken van kamerplanten in slaapkamers volkomen veilig. Hieronder vindt u de fantastische levensduur van planten voor de luchtkwaliteit in de slaapkamer, samen met hun voordelen en ontwikkelingsvereisten:.

Slangenplant (sansevieria trifasciata) – slangenplanten geven dag en nacht zuurstof af aan de lucht. Het zal groeien in lage tot schitterende lichtbereiken en heeft een zeer lage behoefte aan water.

Peace lily (spathiphyllum) – peace-lelies filteren formaldehyde en benzeen uit de lucht. Ze verhogen ook de luchtvochtigheid in kamers waarin ze worden geplaatst, wat kan helpen bij frequente winterse weersziekten.

Peace lily-flora zal groeien bij weinig tot levendig licht, maar wil gewoon water geven. Spinplant (chlorophytum comosum) – spinplanten filteren formaldehyde uit de lucht.

Ze groeien bij lage tot gemiddelde lichtniveaus en hebben normaal water nodig. Aloë vera (aloe barbadensis) – aloë vera geeft de hele tijd zuurstof af aan de lucht, dag en nacht.

Ze groeien bij weinig tot levendig licht. Als vetplanten hebben ze een lage waterbehoefte. Gerbera daisy (gerbera jamesonii) - gerbera madeliefjes worden niet vaak als kamerplant beschouwd, maar geven voortdurend zuurstof af aan de lucht.

Ze hebben gemiddeld tot levendig licht en regelmatig water nodig. Engelse klimop (hedera-helix) – engelse klimop filtert veel huishoudelijke allergenen uit de lucht.

Ze hebben weinig tot fel licht nodig en hebben normaal water nodig. Aan de andere kant kunnen ze gevaarlijk zijn als ze worden gekauwd met behulp van huisdieren of kleine kinderen.

Planten die vaak in de slaapkamer worden gekweekt vanwege hun rustgevende, slaapverwekkende noodzakelijke oliën zijn:. Je slaapkamer is niet de enige omgeving waar je planten kunnen gedijen.

Als je het geluk hebt voldoende ruimte te hebben, bekijk dan hier hoe je een binnentuinkamer kunt creëren of klik op de onderstaande knop om naar onze gratis kamerplantengids te gaan.

5 Plant In De Slaapkamer Ideeën

Plant in de slaapkamer deze 10 slaapkamerplanten helpen je beter te slapen ideeën

Plant In De Slaapkamer Deze 10 Slaapkamerplanten Helpen Je Beter Te Slapen Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : blog.smulderstextiel.nl

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

5X Prachtig Decoratie Met Fotolijstjes Ideeën 5X Inspirerend Industriele Eettafel Ideeën 4 Trolley In De Keuken Ideeën 4 Roestvrij Stalen Keuken Ideeën 6X Super Goed Klokken Huis Ideeën 5 Posters In Slaapkamer Ideeën 5X Geweldig Fluwelen Chesterfield Bank Ideeën 5 Feng Shui Slaapkamer Ideeën 5X Online Badkamer Ontwerpen Ideeën 6X Prachtig Design String Kasten Ideeën 6 Senioren Slaapkamer Inrichten Ideeën 6X Laatste Kerstcadeau Ideeen 2019 Ideeën 6X Het Beste Diy Interieur Ideeën X Inspirerende Badkamerverbouwing Jenni Ideeën 6 Planten In De Slaapkamer Ideeën