Zweedse Slaapkamer Met Authentieke Details Grote Lichte Leeshoek Ideeën

Als ik het heb over warmte in scandinavische huizen, is dat niet alleen warmte in temperatuur, maar ook "psychologische" warmte (ook wel welzijn genoemd).

We kunnen ook warmte bereiken door de juiste verlichting te gebruiken. Gebruik om te beginnen geen koude neonlampen - daarover hier meer!. Kaarsen aansteken, comfortabele wollen sokken dragen, vloerkleden neerzetten en veel grotere kussens en dekens bij de hand hebben, zijn allemaal andere dingen die je kunt doen om de warmte van een ruimte te vergroten.

De wortels van het scandinavische plan komen voort uit de behoefte om items te ontwerpen die de vereiste taken uitvoerden met de beperkte onbewerkte bronnen die beschikbaar waren.

Historisch gezien leefden veel scandinaviërs in geïsoleerde, landelijke gemeenschappen. Tijdens de lange winters was het vaak niet haalbaar om een ​​eindje van je kleine dorpje af te reizen.

Ze leerden het doen met wat ze hadden. Dit is een van de redenen waarom we het scandinavische plan tegenwoordig kunnen begrijpen en respecteren vanwege zijn eenvoud.

De scandinavische stijl is het meest geïnspireerd door de natuur en natuurlijke materialen. Scandinavische ontwerpers zijn al lang geïnspireerd door het gebruik van hun prachtige omgeving en hebben er altijd de voorkeur aan gegeven materialen te gebruiken die gemakkelijk bereikbaar waren voor hen.

Ongeacht de snelheid of de manier waarop het object is gemaakt, wordt verondersteld dat elk product dat het scandinavische huis binnenkomt emotioneel comfort biedt en iemands leven verrijkt.

Omdat scandinaviërs de neiging hebben om objecten te verzamelen die voornamelijk gebaseerd zijn op plezier in plaats van op status, is het niet ongebruikelijk dat scandinavische interieurs een mix van oude en nieuwe items bevatten.

Daarnaast zijn oude spullen vaak nostalgisch; het resultaat van het mengen van nieuw en oud zijn interieurs die tevreden en ingetogen zijn, doordrenkt met wat de denen "hygge" noemen (meer daarover hieronder).

De meest gebruikte oude stukken die je in scandinavische interieurs zult ontdekken, zullen halverwege de eeuw modern zijn. Stoelen uit het midden van de eeuw zijn een grote favoriet in de scandinavische inrichting, wat nu niet schokkend is als je bedenkt hoeveel getalenteerde scandinavische meubelontwerpers er waren in het midden van de twintigste eeuw!.

Ik heb hygge al snel aangeroerd in een aantal andere artikelen over scandinavische kerst-doe-het-zelfs (inclusief een fenomenale patroonclip van jaime lannister die het woord 'hygge' correct in het deens aankondigt - ja, dat zou je eens moeten zien!).

Hygge is een van die scandinavische interieurformaatkenmerken die je voelt als het er is, maar waar je je ook bewust van bent wanneer het er niet is.

5 Zweedse Slaapkamer Met Authentieke Details Ideeën

Zweedse slaapkamer met authentieke details grote lichte leeshoek inrichting-huis.com ideeën

Zweedse Slaapkamer Met Authentieke Details Grote Lichte Leeshoek Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.inrichting-huis.com

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

5 Lichte Gordijnen Slaapkamer Ideeën 5 Zwart Witte Slaapkamer Ideeën 6X Geweldig Stijlvol Overnachten Nederland Ideeën 6X Chique Badkamer Ontwerp Mooie Materialen Ideeën 5 Witte Open Zolder Slaapkamer Ideeën 5X Ikea Ivar Hacks Tips 5 Schoolbordverf De Keuken Ideeën 5X Elegant Designer Hayon Studio Ideeën 6X Uniek Zwevende Tv Meubel Ideeën 6X Uniek Glazen Potten Decoreren Ideeën 6X Elegant Abstract Schilderij Maken Ideeën 6 Inrichting Slaapkamer Voorbeelden Ideeën 6X Super Goed Inloopdouche Inspiratie Ideeën 5 Karakteristiek Slaapkamer Ontwerp Ideeën 5X Galerij Blauwe Accessoires Woonkamer Ideeën