Nieuw Designer Bureaustoelen Inspiratie Mesh Eames Bureaustoel Design Icon Mobel Ideeën

De serie eames aluminium werd in 1958 in productie genomen met de hulp van herman miller. Sinds 1986 worden de eames meubelen voor de europese markt (en die van het midden-oosten) gemaakt via vitra.

"een stoel, het is als een sculptuur", schreef lakenhandelaar charles pollock al in een biografische schets. Hij ontwierp in zijn hele carrière maar een paar stoelen, maar wat hij ontwierp wordt bekeken en gedetailleerd.

De luxueuze pollock executive chair - regelmatig echt de pollock chair genoemd - werd ooit voor het eerst uitgebracht in 1963 en maakt deel uit van de prestigieuze knoll-collectie.

Knoll international is ook de producent van de asymmetric chaise van bartoia. Kenmerkend voor de pollock stoel is de aluminium band op de achtertuin van de stoel in aggregaat met leer en een kunststof kuip.

De band is functioneel; het houdt de stoel bij elkaar, beschermt hem en is een essentiële fase van het ontwerp. De stoel is tijdloos, comfortabel en heeft een bijzonder weelderige, stoere uitstraling.

In 2015, na het overlijden van pollock in 2013 (50 jaar na de introductie van de stoel), maakte de bureaustoel een comeback. De pollock executive chair is te zien in het metropolitan museum of art, het smithsonian institution en het louvre.

De system supporto task chair werd in 1976 ontworpen door de engelsman frederick scott en gelanceerd in 1979. De stoel met zijn tijdloze en inspirerende lay-out verwierf zonder vertraging nationale en wereldwijde bekendheid en won de design award van de design council.

De supporto maakt niet alleen deel uit van de vaste serie van de victoria & albert museum in londen, maar bevindt zich ook in de kantoren van apple.

Misschien niet meer alleen omdat de remedie van de zitting echter ook te wijten is aan het feit dat de achterkant, gemaakt van gesmeed aluminium, een beetje op een smartphone lijkt.

Voor de schets van de supporto deed fred scott exacte ergonomische studies over hoe mensen echt zitten als ze aan het werk zijn. Het gaf hem een ​​eersteklas inzicht in de behoeften van de zittende persoon; perceptie die een fundamentele invloed heeft gehad op de kantoorinrichting zoals we die vandaag kennen.

Omdat de supporto is ontworpen voor de kantoormeubelproducent hille, is de stoel gemakkelijk in gebruik, van hand tot hand en heeft hij een lange levensduur.

Hille wordt vooral erkend voor de stapelbare polyside van robin day, waarvan naar schatting 14 miljoen zijn gekocht en elke andere 500. 000 "over-the-counter" verkopen.

De supporto wordt momenteel gemaakt via zoeftig limited, een fabrikant van onder meer banken voor luchthaventerminals. Arne jacobsen ontwierp in 1965 de oxford-stoel voor professoren aan het st.

Catherine's college in oxford. De extra lange onderrug van de stoel symboliseert prestige en status. Later ontwikkelde arne jacobsen een aantal variaties op de ‘professor chair’, wat leidde tot de huidige oxford-serie.

Maar het meest iconische blijft de stoel met de overdreven rugleuning en zonder armleuningen. Herkenbaar is de minimalistische deense stijl waar arne jacobsen bekend om staat.

Het plan van de oxford-stoel is eenvoudig, stijlvol en functioneel, net als de egg chair en de serie "7" stoelen die ook door arne jacobsen zijn ontworpen.

Het actuele en afhankelijke uiterlijk van de schets maakt de stoel geschikt voor grote openbare ruimtes maar ook voor woonkamers.

6X Verbazingwekkend Designer Bureaustoelen Ideeën

Designer bureaustoelen inspiratie mesh eames bureaustoel - design icon mobel ideeën

Nieuw Designer Bureaustoelen Inspiratie Mesh Eames Bureaustoel Design Icon Mobel Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.iconmobel.de

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

Vaas Met Touw Vazen Van Aluminium Tin Rvs En Spaanplaat 5X Terracotta In Interieur Tips 5 Hippe Bar In Je Keuken Ideeën 5 Knusse Slaapkamers Winter Ideeën 6X Inspiratie Muur Opvrolijken Tips 6 Mooie Slaapkamer Ideeen Ideeën 5X Houten Kozijnen Voordelen Nadelen Tips Een Goed Alternatief Voor Kunststof?Title Ideeën 5 Moderne Rustieke Keuken Van Howdens Ideeën 4 Hout Aan De Muur Krijg Meer Uit Je Interieur Met 5X Moodboard Do It Yourself How To Choose And Use Ideeën 4X Ruimte Groter Laten Lijken 10 Tips Om Je Woonkamer Te Ideeën 6X Luxe Vintage Badkamer Ideeën 4X Loft Sfeer Creeren In Woonkamer Twee Huizen, Hoe Zorgen We Voor Een Huiselijke Sfeer? Ideeën 5X Super Goed Gordijnen Als Deur Ideeën X Spelletjes Kamer Inrichten Tips