Trend Diy Met Plant DiyOsterdeko Mit Blumen Und Pflanzen Ideeën

In mijn boek 'doe het zelf!' je hebt gelezen dat ik helaas niet gezegend ben met onervaren vingers. Echt, het is me zelfs gelukt om cactussen en vetplanten te doden. En dat terwijl ik absoluut veronderstel dat vegetatie erg mooi is!.

Dus toen ik een tijdje geleden dit soort 'waterplanten' in het tuincentrum zag staan, was ik heel blij. Niet alleen omdat ik denk dat ze prachtig zijn om te zien, maar meestal omdat ik denk dat ik dit soort flora levend kan houden!.

Nu waren de 'waterplanten' in de kern van de achtertuin behoorlijk prijzig. Ongeveer €20 (incl. Glazen vaas dus), maar ik heb voldoende vazen. Dus ik dacht: dat kan ik zelf maken!. Ik heb een klein onderzoek gedaan naar welke vegetatie geschikt is voor hydrocultuur: monstera, pannenkoekenplant, anthurium en clusia (die heb ik!).

Maar het kan ook met een avocadopit en een aantal kruiden (rozemarijn, basilicum of salie). Je kunt stekken van bestaande bloemen gebruiken of, zoals ik, een potplant kopen die je serieus kunt veranderen in een waterplant.

Ik laat je hieronder zien hoe ik dat heb gedaan. Ik speelde al een tijdje met het idee om een ​​plant in een pot te kweken. Een zogenaamd ecosysteem voor in huis. Na wat onderzoek op internet blijkt dat je je eigen ecosysteem kunt maken, waardoor de plant vochtig en gezond blijft.

Een plant in een pot kopen is vrij duur, voor een kleine pot betaal je 30 euro. Dus besloot ik dit zelf te maken. En klaar ben je, maak de binnenkant schoon met een doekje en sluit de deksel.

Het deksel houdt je gesloten. Er zal condensatie zijn om de plant te bevochtigen. Kleine druppels is een goed teken, grote druppels (zoals die uit je kraan komen) wijzen erop dat de plant te nat is.

Je kunt dan de deksel een nachtje verwijderen zodat dit water verdampt. Dit zijn mijn effecten van de 1e plant die ik maakte, in pot. Deze staat nu al twee maanden in het gebied en doet het uitstekend.

En het was een goedkoper project, het kostte me in totaal 6 euro. Mijn volgende plant wordt veel groter, ik wil er meerdere planten in (ook qua kleur) en ik wil gaan experimenteren met een gekleurde pot, ligt voor de hand maar met rood glas bijvoorbeeld.

Ik hoop dat je wat aan deze aanbevelingen hebt, je hoeft er niets aan te doen en het ziet er geweldig uit. Voor de echte klussers onder ons kun je er een lamp bij bouwen, of kleine franjes gebruiken, zoals een kabouter.

En natuurlijk kun je dit met de kinderen doen. Let op, de houtskool is niet giftig, maar ik zou dit in tegenstelling tot het laten doen van de kinderen aanraden. De ontspanning kunnen ze zelf doen, met fantastische (gekleurde) kiezelstenen, heel eigen gekozen planten, etc.

Het is maar net wat jij lekker vindt!.

5X Laatste Diy Met Plant Ideeën

Diy met plant diy-osterdeko mit blumen und pflanzen ideeën

Trend Diy Met Plant DiyOsterdeko Mit Blumen Und Pflanzen Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : anthuriuminfo.com

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

6 Tips Voor Kleine Slaapkamer Ideeën 4 Planken In De Keuken Ideeën 5X Trendkleur Diep Blauw Tips 6 Aziatische Slaapkamer Ideeën 6X Moderne Kasten Woonkamer Tips 5X Moodboard Thee Tijd Tips 6X Elegant Abstract Schilderij Maken Ideeën 5X Verbazingwekkend Fotograferen Interieur Ideeën 5X Interieur Inspiratie Woonkamer Tips 4 Zelf Ledikant Maken Eigen Houten 5X Posters Met Letter Tips 6 Zwart Wit Kinderslaapkamer Ideeën 5X Verzameling Geometrische Vormen Interieur Ideeën 5X Verzameling Buitenhaard De Tuin Ideeën Mooie Tuinen Op Instagram 10X