Verbazingwekkend Terracotta In Huis Het Van Terracotta, Penang, Maleisië Stock Foto Image Ideeën

Terracotta house is in wezen een 'compound' van een gemeenschappelijk levend gezin - vergelijkbaar met een dorpsplein, waarbij de eigenaar en het gezin van haar zoon individueel in woningen op een gedeeld blok wonen.

Als architectenbureau streven we er voortdurend naar om de ruimte te maximaliseren, interne gebieden te relateren aan de tuin, de straat te omarmen en het beste uit lanen te halen.

De webpagina die belinda kocht, bood beheersbaar om al deze gedachten en meer te bereiken. De oorspronkelijke woning, aan de straatkant, is noordelijk georiënteerd en met een doordachte interieurrenovatie en enig onderhoud is het karakter van de woning behouden en versterkt.

Een met struiken bekleed victoriaans arbeidershuisje, het huis was ooit intern herschikt, waarbij de woonzones (keuken / eetkamer / woonkamer) van de achterkant van het huis naar de voorkant werden verschoven - uitkijkend op de straat en de voortuin en met uitzicht op de zon.

Muren zijn verwijderd en een nieuwe keuken en rustruimte geïnstalleerd, waardoor een vereenvoudigde circulatie is ontstaan. Hoewel de voortuin en veranda niet al te veel in vorm handelden, veranderde het in karakteristiek - in plaats van puur sierlijk is het nu een productieve, werk- en recreatieruimte die aansluit op het leven in deze vriendelijke, gemeenschapsrijke straat.

De twee slaapkamers en het toilet zijn nu aan de achterzijde van de woning geplaatst, een rustigere en extra besloten ligging.

Langs de centrale westelijke grens bevindt zich het gedeelde paviljoen. Een gedemilitariseerde ruimte met wasruimte en toilet die functioneert als bibliotheek, bezoekersruimte, schrijversatelier, tune room en regelmatig voorkomende sociale/amusementsruimte.

Aan de achterkant van het blok met onafhankelijke toegang tot de achterste laan, is terracotta house zelf. Niet je gemiddelde oma-flat, het is architectonisch, fantastisch precies en mooi, meestal gebouwd van terracotta tegels - een knipoog naar de liefde van de eigenaar voor tuinieren.

Gebouwd van grens tot grens met maximaal noorderlicht, het omvat een woonkamer, keuken / eetkamer, badkamer en studeerkamer / logeerkamer op de begane grond en grote slaapkamer en en-suite boven.

Terracotta house omarmt wonen met meerdere generaties, maar dan met een twist. Waar typisch een jong gezin op zoek is naar opvang en zorg voor hun gepensioneerde ouders, is het hier de ouder, belinda, die haar zoon en zijn vrouw helpt; waardoor ze de kans krijgen om in een huis te wonen in een glimmende buitenwijk van melbourne, dicht bij hun werk, die ze anders niet zouden kunnen betalen.

Tekstbeschrijving aangeleverd door de architecten. Het gebouw presenteert zich als een aards, gebeeldhouwd bouwwerk op een bakstenen sokkel uit het boomkwekerijpark.

Maar vanuit de drukke woonstraat blijft het gebouw verborgen voor voorbijgangers met een ingetogen bomenpoort binnen een gigantische zandstenen muur.

In plattegrond reikt een gelijkvloers element tot aan de perceelsrand. Dit resulteert in de woning met twee geweldige buitenruimtes, een op het oosten gerichte binnenplaats en een op het westen gelegen terras aan weerszijden van de uitstrekkende gelijkvloerse keuken.

Deze binnenplaatsen fungeren als extra buitenkamers die het huis verbinden met de omgeving en tegelijkertijd de privacy van het park behouden.

Intern vervagen de voor de hand liggende muren in de structuur van massieve glazen deuren die uitkijken op beide tuinen op tegenovergestelde hoogten, de binnen- en buitenruimtes dwars door het diagram en zorgen voor actieve doorzichten en een overvloed aan daglicht in het huis in de loop van de dag.

6X Verbazingwekkend Terracotta In Huis Ideeën

Terracotta in huis het van terracotta, penang, maleisië stock foto - image ideeën

Verbazingwekkend Terracotta In Huis Het Van Terracotta, Penang, Maleisië Stock Foto Image Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : nl.dreamstime.com

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

6X Geweldig Industriele Lampen Ideeën 4 Licht Marmeren Keuken Ideeën 5X Badkamer Dubbele Douchekop Ideeën 5 Kleuren Voor De Keuken Ideeën 5X Mooi Interieurproof Cadeautips Kerst Ideeën 6X Geweldig Decoratie Met Bloemen Ideeën 5X Trend Glazen Wand Woonkamer Ideeën 5 Vloer In Slaapkamer Ideeën 5X Super Goed Franse Stijl Interieur Ideeën 4 Moderne Minimalistische Keuken Ideeën 5X Inspirerend Glas In Lood Ideeën 5X Galerij Typisch Nederlandse Woonaccessoires Ideeën 5 Slaapkamertrends Lente 2020 Ideeën 6 Oude Houten Kast Slaapkamer Ideeën 6X Badkamer Met Betonstuc Ideeën