Verbazingwekkend Australisch Familie Interieur Australischer KlappWohnwagen Kerfton Caravaning Ideeën

Terwijl australiërs van alle achtergronden in de verschillende gebieden in heel australië verblijven, heeft de inheemse bevolking een veel grotere concentratie in de meer afgelegen gebieden.

Hoewel 2,4% van de australische bevolking inheems is, is hun geografische spreiding over australië behoorlijk verschillend. Inheemse mensen vormen 1% van de bevolking in de belangrijkste steden, 3% in interne regionale gebieden, 6% in buitenste regionale gebieden, 15% in afgelegen gebieden en 49% in zeer verre gebieden.

Gezien het veel grotere deel van de bevolking dat inheems is in afgelegen en zeer afgelegen gebieden, zijn sommige gegevens in dit feitenblad de een na de ander voor inheemse en niet-inheemse australiërs in deze gebieden.

Er zijn ook verschillen tussen geografische regio's in het aandeel van de in het buitenland geboren bevolking. Hoewel het aandeel in totaal 29% is, varieert de verdeling over specifieke soorten gebieden aanzienlijk:.

De meeste australiërs (79%) leven in eengezinshuishoudens, met 3% in meergezinshuishoudens (huishoudens bestaande uit twee of meer gezinnen), 9% in eenpersoonshuishoudens, 3% in bemanningshuishoudens en 6% in niet- particuliere woningen of niet-classificeerbare huishoudens (figuur 2).

Er zijn weinig verschillen in de samenstelling van huishoudens tussen primaire steden, binnenregio's, buitenregio's en verre gebieden. In zeer afgelegen gebieden leeft echter een lager aandeel mensen in eengezinshuishoudens (64%) en een hoger aandeel in meergezinshuishoudens (18%).

Het onderscheid tussen zeer afgelegen gebieden en de rest van australië is grotendeels het eindresultaat van een groter aandeel van de bevolking in zeer afgelegen gebieden die van inheemse afkomst zijn.

In zeer afgelegen gebieden woont ongeveer driekwart van de allochtonen in eengezinshuishoudens en 2% in meergezinshuishoudens. Dit in vergelijking met 57% van de autochtonen die in eengezinshuishoudens wonen en 38% in meergezinshuishoudens.

4. Onder australische gezinshuishoudens is de verdeling van de soorten huishoudens vergelijkbaar tussen primaire steden, interne regionale, buitenste regionale en afgelegen gebieden, waarbij 57-61% van de mensen in gezinnen met kinderen woont, 24-29% in gezinnen zonder kinderen, en 13-14% in eenoudergezinnen (figuur 3).

In zeer afgelegen regio's daarentegen verblijft een kleiner deel van de mensen in een paargezinnen zonder jongeren (19%) en een groter deel in een eenoudergezin (19%). De bevolking van australië vergrijst, net als de bevolking in veel andere landen.

Het aandeel van de bevolking van 65 jaar en ouder ten opzichte van de bevolking in de werkende leeftijd (15-64 jaar) - bekend als de historische leeftijdsafhankelijkheidsratio - neemt toe.

In binnenregionale gebieden zijn er bijvoorbeeld 24 ouderen voor elke honderd mensen in de werkende leeftijd. Dit heeft belangrijke implicaties voor een breed scala aan overheidsbeleid en -programma's, waaronder de soorten diensten die nodig zijn.

Het heeft ook gevolgen voor het sociale en monetaire leven van gemeenschappen. De oude leeftijdsafhankelijkheidsratio's voor elk gebied zijn:. De hogere afhankelijkheidsratio van ouderen in interne regionale gebieden weerspiegelt gedeeltelijk de migratie van gepensioneerden van grote steden naar binnenregionale gebieden.

De afname van de afhankelijkheidsratio's van oude leeftijden in verafgelegen en zeer afgelegen gebieden weerspiegelt het hogere percentage van de inheemse bevolking. Ook verhuizen veel jeugdige mensen naar afgelegen en zeer verre gebieden voor werk (bijvoorbeeld om in de mijnbouw te werken).

Een van de bepalende elementen van geografische afgelegen ligging is dat veel aanbiedingen veel minder toegankelijk zijn. De general social survey 2006 (gss 2006) biedt statistieken over de mate waarin respondenten van de enquête toegang hadden tot aanbiedingen zoals artsen, arbeidsbemiddelingsdiensten, telecommunicatiediensten, centrelink, banken en andere economische instellingen, gehandicaptendiensten, gezinshulpplaatsen van werk of medicare.

Aan de respondenten van de gss 2006 is gevraagd of ze moeilijkheden ondervonden om redenen zoals vervoer/afstand, waarde of onvoldoende dienstverlening in het gebied. 5.

5X Trend Australisch Familie Interieur Ideeën

Australisch familie interieur australischer klapp-wohnwagen kerfton caravaning ideeën

Verbazingwekkend Australisch Familie Interieur Australischer KlappWohnwagen Kerfton Caravaning Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.caravaning.de

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

6X Laatste Diy Met Multiplex Ideeën 5X Kleine Badkamer Witte Ronde Mozaiektegeltjes Ideeën 5X Inspirerend Duurzaam Wonen Tips Ideeën 5X Trend Afbeeldingen Interieur Woonkamer Ideeën 5X Trend Grijze Muren Interieur Ideeën 5X Trend Mooi Gedekte Tafels Ideeën 5X Mooie Badkamer Stoer Klassiek Tintje Ideeën 5X Super Goed Gordijnen Als Deur Ideeën 5X Elegant Zweeds Appartement Ideeën 6X Badkamer Met Bad Ideeën 5X Inrichting Klassieke Woonkamer Tips 6X Axor Urquiola Badkamercollectie Ideeën 5X Gestuukte Muren In De Badkamer Ideeën 4 Rvs Keuken Authentiek Landhuis Ideeën 6X Stoere Luxe Badkamer Ideeën