Elegant De Japanse Tuin Japanischer Garten Ideeën

Miniaturisatie. De japanse tuin is een miniatuur en geïdealiseerd beeld van de natuur. Rotsen kunnen bergen symboliseren en vijvers kunnen zeeën symboliseren. De tuin wordt af en toe groter gemaakt door grote rotsen en bomen op de voorgrond te plaatsen en kleinere op de achtergrond.

Verhulling (miegakure, "verbergen en onthullen"). De zenboeddhistische achtertuin is bedoeld om in één keer te worden beschouwd, maar de promenadetuin is bedoeld om panorama voor panorama te zien, als een rol van geschilderde landschappen die zich ontrolt.

Functies zijn verborgen achter heuvels, boomgaarden of bamboe, muren of structuren, die moeten worden gelokaliseerd wanneer de toerist het kronkelende pad volgt. Geleende omgeving (shakkei).

Kleinere tuinen worden regelmatig ontworpen om geleend landschap, het uitzicht op elementen buiten de achtertuin, zoals heuvels, bomen of tempels, als onderdeel van het uitzicht op te nemen.

Hierdoor lijkt de achtertuin groter dan hij in werkelijkheid is. Claude monet, brug over een vijver met waterlelies, 1899, metropolitan museum of art. Het verhaal van genji, de klassieke japanse roman uit de heian-periode, beschrijft de positie van de japanse tuin in het rechtszaalleven.

De personages bezoeken beurzen in de oude keizerlijke paleistuin van kyoto, maken boottochten op het meer, luisteren naar muziek en kijken naar formele dansen onder de bomen.

[63]tuinen waren vaak het onderwerp van gedichten gedurende de heian-periode. Een gedicht in een bloemlezing uit de periode, de kokin-shu, beschreef de kiku-shima, of het eiland van chrysanten, gevonden in de osawa-vijver in de eersteklas tuin uit de periode die saga-in wordt genoemd.

Van de vijver van osawa? een ander gedicht uit de heian-periode, in de hyakunin-isshu, beschreef een waterval van rotsen, die een waterval simuleerden, in dezelfde tuin:.

Schilderij van de fase van het landschap van de vier seizoenen met gebruik van de monnik tenshō shūbun uit de muromachi-periode, met een geïdealiseerd japans landschap, waar de mens ooit nederig was en in harmonie met de natuur leefde.

Dit perfecte landschap werd ook afgebeeld in japanse tuinen. Normaal gesproken zijn de klassen echter vervat in de rangschikking van de rotsen, het water en de planten.

De lotusbloem heeft bijvoorbeeld een bepaalde boodschap; de wortels bevinden zich in de modder op de bodem van de vijver, wat de ellende van de menselijke conditie symboliseert, maar de bloem is puur wit en symboliseert de zuiverheid van de geest die kan worden bereikt door de leer van de boeddha te volgen.

[65]de japanse rotstuinen zijn bedoeld als intellectuele puzzels voor de monniken die ernaast woonden om te bestuderen en op te lossen. Ze volgden dezelfde ideeën als de suiboku-ga, de zwart-witte japanse inktschilderijen uit dezelfde periode, die, volgens de zenboeddhistische principes, probeerden de maximale impact te krijgen met behulp van de minimale typische elementen.

[66]. Een stukje van het verre oosten in het zuidwesten. Om de pracht en de meditatieve effecten van een japanse tuin te ontdekken, hoef je niet naar japan te reizen - of naar de japanse theetuin in san francisco.

In de 12 maanden van 2000 opende de japanse tuin kaiserslautern haar poorten voor iedereen die energie en rust wil putten uit de artistiek ontworpen harmonie van licht en schaduw, planten en stenen, water en paden.

5X Uniek De Japanse Tuin Ideeën

De japanse tuin japanischer garten ideeën

Elegant De Japanse Tuin Japanischer Garten Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.visithasselt.be

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

4 Wanddecoratie Van Hout Wanddek 6 Rust Slaapkamer Dieper Slapen Ideeën 4 Roestvrij Stalen Keuken Ideeën 6X Mint Groen Interieur Tips X Tsbkaartjes De Kaartjes Tips 4 Keuken Kleuren Combinaties Ideeën 6X Moodboard Me Time Tips 5X Interieur Inrichting Ideeen Tips 5X Man Cave Tijd Tips Zelf Geurstokjes Maken Tegen Huisstofmijt 6X Mooi Binnenkijker Woonhuis Brazilie Ideeën 5X Uniek Basic Ronde Poef Ideeën 5 Ikea Keuken Customizen Ideeën 4X Kerst In Huis Tips 6X Ladder De Badkamer Ideeën