Inspirerend Franse Tuin Voorbeelden Door Heart For Gardens Laten Ontwerpen Of Aanleggen Ideeën

Alleen al bij het noemen van franse tuinen, overspoelen scènes van geurige sinaasappelbomen, grootse borrelende fonteinen en symmetrische gazons van versailles vaak de geest.

En hoewel het koninklijke terrein ook de meest fantastische buitenruimte van het land kan zijn, zal een snel dagje naar het platteland laten zien dat het franse landschap mooi langs gesnoeide struiken en serene reflecterende poelen loopt.

Gevuld met pittoreske priëlen, ideaal voor afternoontea in de late zomer, met cipressen omzoomde paden die rechtstreeks uit een verhalenboek zijn getrokken en olijfbomen in overvloed, tonen deze huistuinen uit heel frankrijk (en een wat verder) het hart van het franse tuinontwerp.

Maak je nu klaar om te verdwalen tussen de levendige bloemen en opvallende ontwerpen van deze romantische tuinen in franse stijl. Deze blog hoopt je aan te moedigen met methodes om een ​​vleugje frankrijk aan je tuin toe te voegen.

Het toont normen in de rug van traditioneel frans landschapsontwerp belichaamd in grote landgoederen en mooie terrasontwerpen die kunnen worden toegepast op extra bescheiden tuinen en balkons.

Inbegrepen is een inleiding tot de verschillende klimaatregio's van frankrijk, vergezeld van acht tips voor het creëren van een mooie, tijdloze en stijlvolle franse tuin!.

Frankrijk heeft een gematigd klimaat, maar een aantal buitengewone zones, waaronder oceanische (west), semi-continentale (noord en noord-oost), middellandse zee (lagere rhône-vallei) en bergen (alpen en pyreneeën).

Vergezeld door foto's, is het volgende een korte inleiding tot deze specifieke klimaten en de traditionele tuinen die daar zijn bepaald, waaronder: normandië (oceaan), de loire-vallei en parijs (noord en noord-oost), en de provence en de franse rivièra (mediterraan).

De westelijke en noordwestelijke winderige en regelmatig regenachtige regio van frankrijk heeft een verscheidenheid aan landschappen, waaronder moerassen, duinen, steile kliffen, dennenbossen, en heeft een enorm concept gegeven aan franse kunstenaars.

Rouen is de stad van het sombere huis van emma bovary en de bekende kathedraal die monet in serie schilderde; terwijl de kustplaats cabourg naar verluidt prousts decor is voor het fictieve balbec; en cherbourg, ook al is een omgeving met veel pluie waar een paraplu het hele jaar door cruciaal is, toch heerlijk in jacques demy's the umbrellas of cherbourg.

Planten die bestand zijn tegen vorst, harde wind en zoute lucht zullen gedijen in het zeeklimaat en omvatten rododendrons, agapanthus, clematis, grassen, zeeharde bloemen, struiken, mooie oude bomen en honderden soorten rozen.

Om te schuilen voor de krachtige zeelucht, hebben de huizen van normandië vaak rieten daken, zichtbare struiken op hun gevels en ze voelen zich uitstekend op hun gemak met uitnodigende open haarden.

Omdat de muren dik zijn, is er voldoende ruimte om een ​​plantenbak in het raam te plaatsen, waardoor het buiten naar binnen komt. Er zijn prachtige struiken (of kruidachtige) borders in de geschiedenis op de foto hierboven.

Vetplanten gedijen bovendien in het noorden. De tuinen langs deze ruige kustlijn krijgen massa's regen - weelderige gazons en enorme hortensia's kunnen gedijen in de franse tuinen van normandië.

Het grootste deel van het jaar is het weer in de loire-vallei gematigd en comfortabel. De westelijke gebieden worden gedeeltelijk beïnvloed door het weer van de atlantische oceaan (meer regen en mildere temperaturen), terwijl de meer oostelijke regio's een landklimaat hebben (hetere en drogere zomers en koudere winters).

5X Super Goed Franse Tuin Voorbeelden Ideeën

Franse tuin voorbeelden door heart for gardens laten ontwerpen of aanleggen ideeën

Inspirerend Franse Tuin Voorbeelden Door Heart For Gardens Laten Ontwerpen Of Aanleggen Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.heartforgardens.nl

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

5 Bank Inspiratie Op Balkon Inrichten Van Een En/Of Vakantiehuis Zelf Bijzettafel Maken Bouw Je Eigen Eettafel In 8 Stappen 6X Waskom In Badkamer Ideeën 4 Joelles Droomhuis Keuken Ideeën 6X Mooi Gezellige Woonkamer Ideeen Ideeën 5 Geel De Keuken Ideeën 4 Rvs Keuken Authentiek Landhuis Ideeën 5 Servies Planken Keuken Ideeën 5 Woonkamer Inrichten Voorbeelden Inspiratie 6 Slaapkamer Makeover Van Beth Ideeën 4 Stoere Vrouwelijke Keuken Ideeën 5X Van Donkere Kelder Tot Droombadkamer Ideeën 5X Inspirerend Olijfgroen Kleurinspiratie Ideeën 4 Vloerkleed Met Print Kopen? [Innovatie] [Innovat 6X Moestuintje In Huis Tips