Afbeeldingen Geometrische Vormen Interieur Formen Als Element Von Interior Und Hausfassade Ideeën

Wat bedoelen interieurliefhebbers als ze het hebben over 'geometrisch ontwerp'? komen flashbacks van dagen op school in je op als je probeert uit te zoeken hoe wat je hebt geleerd van gradenbogen en wiskundeboeken je inrichting kan beïnvloeden?.

Geometrisch interieurontwerp is veel minder droog, maar er zijn enkele leerboekmanieren om ernaar te verwijzen in kamerstijl en gekonkel.

Hier leest u hoe u de trend kunt begrijpen en trainen. Punten, lijnen, oppervlakken, vorm, vorm, hoeken - alle woorden die met geometrie te maken hebben, of het nu in de collegezaal of in de wereld van design is.

Fundamenteel komen geometrische vormen voortdurend terug op één probleem: vorm. Maar als je weet hoe je ze in je interieur kunt integreren, moet je het antwoord begrijpen op wat een geometrische vorm precies is?.

Geometrische vormen en patronen (gevormd uit een verzameling geometrische vormen) zijn overal. Ze kunnen tweedimensionaal of driedimensionaal zijn.

Ze kunnen hoekig zijn of zo glad als een boog. Cirkels, ovalen en halve manen zijn net zo geometrisch als driehoeken, vierkanten en zeshoeken, ook al is het een veel voorkomende misvatting dat geometrische vormen in plattegronden altijd uit sterke, reducerende lijnen bestaan.

Zonder al te gedetailleerd te worden over concepten en algebra, gaat de basis van geometrische schets over het focussen op wat door de mens gemaakte vormen wordt genoemd.

Dus de gewone en onregelmatige vormen die je op school hebt geleerd (van parallellogrammen tot kubussen) als alternatief voor vormen die afkomstig zijn van natuurlijke objecten (van plant- en diersoorten) enzovoort.

Dus een kussenhoes met een motief van vierpasbogen zou een voorbeeld zijn van een niet-geometrisch patroon, terwijl een hoes met een driehoekige print zou omzeilen met vliegende geometrische kleuren.

De meeste mensen hebben al een zekere mate van geometrisch interieur, maar om de lat hoger te leggen, begin je met enkele eenvoudige geometrische patronen die kenmerkend zijn voor een van deze fundamentele kanshebbers:.

Als je naar geometrische schetsafbeeldingen kijkt, is het gemakkelijk om textielprints te gebruiken als vervanging voor de vormen van belangrijke meubels en accessoires in de kamer en hun aangeboren geometrie.

Bijzettafels, spiegels, vloerkleden, kussens en zelfs tissuedozen worden vaak weergegeven als een vierkant of kubus met een sterke zijde.

Herhaal die houding in de kamer en je creëert een subtieler geometrisch patroon. Een van de iconen in geometrisch ontwerp, patronen met driehoeken zijn zelfverzekerd en dynamisch en zullen uw kamer energie geven.

Probeer niet te veel verschillende soorten driehoeken in hetzelfde huis te mengen, ook al kan het snel overweldigen. Het is veel leuker om bij een of twee te blijven en ze spaarzaam te gebruiken.

Net als bij vierkanten, is het duidelijk handig om cirkelvormige geometrische patronen te maken in interieurontwerp. Salontafels kunnen rond zijn, langwerpige cirkels in een ruitvormige structuur zijn momenteel een grote trend en passen bij centrale meubels zoals voetenbankjes, en spiegels en vloerkleden zijn er in een groot aantal ronde maten.

Het is een nauwkeurig concept om sterk omlijnde geometrische vormen te contrasteren met de zachtere ronde vorm om balans en harmonie te creëren.

5X Verzameling Geometrische Vormen Interieur Ideeën

Geometrische vormen interieur formen als element von interior und hausfassade ideeën

Afbeeldingen Geometrische Vormen Interieur Formen Als Element Von Interior Und Hausfassade Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : deavita.com

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

5X Verzameling Carolines Droomhuis Woonkamer Ideeën 5 Winter Bbq Tips To Keep Your Warm This 5X Interieur Woonkamer Kleuren Tips 4 Roestvrij Stalen Keuken Ideeën 1X Studio Snowpuppe Lamp Tips 6 Vloerkleed Op Slaapkamer Ideeën 6X Badkamer Van Verbouwde Stadsboerderij Ideeën 5 Donkere Gordijnen In Slaapkamer Ideeën 5 Kleine Slaapkamer Inrichten Ideeën 4 Rotan In Het Interieur Interieurtrend Krijgt Een Trendy Knipbeurt! 4 Diervriendelijk En Leuk Interieur Cursus Basis Vitaliteit Gecertificeerd Praktijkonderzoeker 6X Perfecte Ibiza Tuin Tips 5X Kiezen Nieuwe Badkamer Ideeën 5X Inrichting Babykamer Jongen Tips 6X Mooi Boomstammen Als Accessoires Ideeën