Verbazingwekkend Geweldige Dakwoning Brussel Compleet Bouwsysteem Van Kelder Tot Dak Pdf Free Download Ideeën

De grote markt was getuige van vele tragische gebeurtenissen in de loop van haar geschiedenis. In 1523 zijn via de inquisitie op het plein de eerste protestantse martelaren henri voes en jean van eschen verbrand.

Veertig jaar later werden de graven van egmont en hoorn, die zich hadden uitgesproken tegen het beleid van koning filips ii in de spaanse nederlanden, voor het broodhuis onthoofd.

Dit bespoedigde het begin van de gewapende opstand tegen de spaanse overheersing, waarvan willem van oranje de leiding nam. De grote markt werd ooit herbouwd in de volgende 4 jaar met de hulp van de stadsgilden.

Hun inspanningen werden geregeld met de hulp van de gemeenteraadsleden en de gouverneur van brussel, die eiste dat hun plannen ter goedkeuring aan de autoriteiten werden voorgelegd.

Dit hielp om een ​​opmerkelijk harmonieus diagram op te leveren voor het herbouwde plein, ondanks de ogenschijnlijk botsende combinatie van gotische, barokke en lodewijk xiv-stijlen.

Tijdens de volgende twee eeuwen onderging de grote markt grote schade. Aan het einde van de 18e eeuw plunderden de brabantse revolutionairen het en vernietigden standbeelden van de aristocratie en symbolen van het christendom.

[10] de gildehuizen werden door de staat in beslag genomen en verkocht. De gebouwen werden weggelaten en in slechte staat achtergelaten, met hun gevels geschilderd, gestuukt en beschadigd door vervuiling.

Aan het begin van de eerste wereldoorlog, toen vluchtelingen brussel overspoelden, was de grote markt gevuld met militairen en burgerslachtoffers. [11] het stadhuis deed dienst als geïmproviseerd ziekenhuis.

[11] op 20 augustus 1914, om 14. 00 uur, arriveerde het bezettende duitse leger op de grote markt en richtten ondergeschikte keukens in. [11] de bezetters hesen een duitse vlag aan de linkerzijde van het stadhuis.

[11]. De grote markt bleef tot 19 november 1959 dienst doen als markt en wordt in het nederlands niettemin de grote markt genoemd. De naburige straten repliceren niettemin de oorsprong van het gebied, genoemd naar de agenten van boter, kaas, haring, kolen, enzovoort.

In de jaren zestig deed het plein dienst als parkeerplaats, maar in 1972 werd de parkeerplaats ooit verwijderd na een campagne door burgers in te zetten. [12] het autoverkeer bleef echter tot 1990 langs het plein passeren.

In 1979 werd de grote markt gebombardeerd via het ierse republikeinse leger. Een bom geplant onder een openluchtpodium, waar een band uit het britse leger zich voorbereidde om een ​​concert te geven, verwondde minstens 15 personen, waaronder 4 muzikanten, en veroorzaakte aanzienlijke schade.

[13][14]. De grote markt werd in 1998 door unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. [8] het gebied is nu met name een belangrijke toeristische trekpleister. Een aantal gildehuizen is omgebouwd tot winkels, terrasvormige eetgelegenheden en brasseries.

Bekende etablissementen zijn onder meer godiva chocolatier en de speculaasbakkerij maison dandoy. In een van de huizen die met hulp van het brouwersgilde in bezit zijn, is een brouwersmuseum gevestigd.

6X Galerij Geweldige Dakwoning Brussel Ideeën

Geweldige dakwoning brussel compleet bouwsysteem van kelder tot dak - pdf free download ideeën

Verbazingwekkend Geweldige Dakwoning Brussel Compleet Bouwsysteem Van Kelder Tot Dak Pdf Free Download Ideeën

Abbildung. Afbeeldingsbron : docplayer.nl

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

5 Winter Bbq Tips To Keep Your Warm This 4 Klein Huisje In Texas Luchtvaart De Verenigde Staten 5 Vloerkleed Op Balkon Tapijten Voor Buiten 5 Klimmuur In De Kinderkamer Kinderen Entertainment 6X Trend Ikea Krukje Ideeën 4 Interior Designers Op Instagram 21 Accounts To Follow For Inspirationon Being Creative 5X Badkamers Met Inloopdouche Ideeën 4X Zet Je Tafel Op Schragen Ideal Schragentafel Online Kopen Ideeën 5X Wereldkaart Voor Aan De Muur Duurzame Houten Online Kopen Ideeën 5X Moodboard Simplicity Is The Key How To Create An Effective Mood Board Creative Marketer's Guide Ideeën 5 Zwart Wit Interieur Ideeen 12 Witte Woonaccessoires Om Je Zwart・Wit Af Te Makentitle 4X Vakantiewoning In De Zwitserse Alpen Vakantie Om Te Genieten Met Je Familie Ideeën 5 Vormige Tuin Benedenwoning 2X Tuinontwerp Grote Tuinen 5X Mooi Grote Witte Lamp Ideeën 5 Maatwerk Inbouwkasten Op Zolder Slaapkamer Ideeën