Als het om keramiek gaat, heb je soms ook geen tijd of middelen meer om erover na te denken om helemaal naar een studio te gaan. Als je iemand bent die veel tijd thuis doorbrengt, of je nu naar kinderen staart of niet, dan is af en toe thuis zonder twijfel de enige optie.
Als dat het geval is, moet u overwegen om te leren hoe u thuis keramiek kunt maken, en dit artikel zal u vertellen hoe u hieraan kunt beginnen, en alle tips en trucs waarmee u de klus snel en effectief kunt klaren.
Er zijn enkele voordelen aan het maken van keramiek thuis. Er is een reden waarom de thuismarkt extreem populair is, en enkele van de voordelen zijn:. Er zijn echter een paar nadelen aan het thuis doen, en dat zijn de volgende:.
Als je net onder de knie hebt hoe je aardewerk moet bouwen, is het bevredigend om aan de technieken te werken, en eerlijk gezegd is het thuis doen een geschikte manier om een echte ruimte te creëren en de kneepjes ervan te onderzoeken.
Persoonlijk, als je een professional bent, behalve dat je een studio aan huis hebt, denk ik dat het leuk is om in een studio te proberen als je de stoffen niet hebt om te zien of je een betere omgeving voor jezelf kunt creëren en om te studeren de technieken.
Een aspect dat je wilt uitzoeken, is het soort klei. Nu, als je in een alledaagse studio zou werken, zou ik zeggen dat je gewoon de alledaagse klei krijgt die wordt gebruikt om te vuren, afhankelijk van tot welke temperatuur je oven gaat, je kunt zelfs met porselein werken.
Klei en keramiek zijn unieke stoffen die veel worden gebruikt voor aardewerk. Het essentiële verschil tussen deze twee materialen is echter dat klei een natuurlijk materiaal is dat van nature uit de grond wordt gevonden.
Aan de andere kant is keramiek een verscheidenheid aan middelen die aan de klei worden geleverd om deze bij verhitting uit te harden. Omdat keramiek staaloxiden bevat, verandert het de moleculaire structuur van klei bij verhitting.
Daarom kunnen alle kleisoorten als keramiek worden beschouwd, maar nu wordt niet alle keramiek als klei beschouwd. Hoewel er een aantal soorten keramische klei zijn, worden porselein, aardewerk en steengoed het meest gebruikt in aardewerk.
Aardewerkklei is laaggebakken en bestaat uit hoogwaardige korreldeeltjes. Ze zouden jarenlang moeten worden gebruikt. Deze kleisoort is makkelijk te bewerken en plakkerig en enorm plastisch van aard.
Het wordt gebakken op 1100°c. Het resulteert in een taai maar kwetsbaar materiaal dat poreus van aard is. Om het object niet-poreus te maken, wordt een glazuur toegevoegd aan het aardewerk & dan wordt het voor de 2e keer in de oven gebakken.