Afbeeldingen The Jane Antwerpen Restaurant ‘The Jane’ Antwerp / Piet Boon Archdaily Tips

Tekstbeschrijving verstrekt door de architecten. Michelinsterrenchef sergio herman en chef nick bril creëerden samen met piet boon meer dan drie jaar geleden hun restaurantvisie "fine dining meets rock 'n roll" in een mythische wijk in antwerpen; de kapel van een voormalig legerhospitaal.

Piet boon studio, verantwoordelijk voor het interieurontwerp en de styling van the jane, op het terrein dat vervolgens meewerkte aan de unieke transformatie van de kapel tot een high-end, eigentijds restaurant met internationale charme waar beleving centraal staat.

Op basis van haar geloof in authenticiteit, performance en materialen die ‘prachtig verouderen’ koos de studio ervoor om alleen het ongelooflijk noodzakelijke in de kapel te restaureren en zo de rest te behouden.

Het originele plafond brengt onder meer de pure, ingetogen en respectvolle omgeving over die dient als de authentieke gastheer voor de afsluitende bevredigende eetervaring. Het authentieke altaar maakte plaats voor de keuken die - net als het atelier - door glas wordt omarmd, als een hedendaagse schrijn.

Het stelt bezoekers in staat om getuige te zijn van alles wat het team voor hen maakt. De gedeelde passie van herman, bril en boon om met pure, welvarende materialen te werken komt tot uiting in het interieur waarin kwalitatief geweldig natuursteen, leer en eikenhout is verwerkt.

Bovendien werkte piet boon studio, zoals bij veel van haar projecten, samen met een breed scala aan toonaangevende innovatieve partners om het 'fine eating meets rock 'n roll'-personage van de algehele ervaring vorm te geven.

Job smeets en nynke tynagel van studio job ontwierpen de ramen bestaande uit vijfhonderd unieke panelen. Geïnspireerd door het gebruik van de unieke functie van de kapel, verbeelden schuimspatels, zonnebloemen, duivels, schedels, baby's, jezus aan het kruis, dobbelstenen, appelkernen, moersleutels, ijshoorntjes, een kanon, croissants, pinguïns, trofeeën, gasmaskers en verjaardagstaarten een eigentijdse vertaling van de oude glas-in-loodramen.

Archetypen uit een flink aantal werelden vertellen elk meesterlijke verhalen over nauwkeurig en slecht, rijk en arm, leven en ondergang, evenals passend voedsel en religie. Zeven jaar geleden openden sergio hermann en zijn voormalige chef-kok uit oud sluis restaurant the jane in antwerpen, belgië.

Het moet uitgroeien tot een van de meest prestigieuze restaurants van het land. Slechts een jaar na de opening landde de dreamcrew zijn eerste michelinster, en meteen de 2e. Aan de winstgevende samenwerking is nu een einde gekomen.

Vorige week spraken de belgische media over het einde van de jarenlange samenwerking. Zeven jaar geleden openden sergio hermann en zijn voormalige chef-kok uit oud sluis, nick bril, restaurant the jane in antwerpen, belgië.

Het moet uitgroeien tot een van de meest prestigieuze eetgelegenheden van het land. Slechts een 12 maanden na de opening landde het dreamteam zijn eerste michelin-ster, en de 2e onmiddellijk daarna.

Aan de winstgevende samenwerking is nu een einde gekomen. Vorige week suggereerden de belgische media over het stopzetten van de jarenlange samenwerking. Herman heeft eindelijk afscheid genomen van het restaurant en de aandelen overgedragen aan bril, die nu in zijn eentje het grote restaurant runt.

“de eerste dagen bij the jane waren een grote uitdaging en een enorme stimulans voor mij als kok, maar ook als persoon. Het was ooit een schitterende rit. Daarom ben ik extra gemotiveerd om alle aspecten van the jane antwerp verder te ontwikkelen”, aldus de nederlandse baas.

5X The Jane Antwerpen Tips

The jane antwerpen restaurant 'the jane' antwerp / piet boon archdaily tips

Afbeeldingen The Jane Antwerpen Restaurant ‘The Jane’ Antwerp / Piet Boon Archdaily Tips

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.archdaily.com

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

Zwart Witte Tegelvloer Wit Te Koop Fotoreportage 5X Tips Mooie Schutting 4X Werkplek In De Woonkamer Wij Helpen Je Op Weg! Ideeën 4 Zwart Interieur Woonkamer Kleurrijke Spulletjes In Een Wit 4X Een Eclectisch Interieur In Valencia Walles Living Interieurarchitecten, (2021) Ideeën 4X Witte Zwarte Of Grijze Muren Wat Doet Kleur Voor Je Interieur? Inspiraties Ideeën 5X Stenen Muur Interieur Tips 6 Slaapkamer Landelijke Stijl Ideeën 5X Speelse Muur Op Kantoor Het Van Funda Ideeën 4 Inspirerende Eetkamer Van Nicole Boeket Bloemen Tulpen Ikea Tv Meubel Hacks Changer Vos Meubles 6X Ladder De Badkamer Ideeën 4 Cadeautjes Voor In Huis Cadeau Mooie Geschenken 6X Mooi Bureau Voor Kinderkamer Ideeën 5 Betonlook Linoleum Vloer Vloerbedekking Het Verschil Tussen Glans En Matte Laminaat Plavuizen