Verticale Tuin Aanleggen Tuin, Hoe Maak Je Deze Zelf En Wat Is Het Onderhoud Tips

Voor advies over verticale tuinbouw spraken we met philip yates van het singer hill café in oregon city, oregon, oprichter van de internetsite the vertical garden institute.

Yates zegt dat hij door veel vallen en opstaan ​​heeft geleerd en ook het boek the vertical garden van patrick blanc, een botanicus die wordt beschouwd als de uitvinder van verticale tuinen, als leidraad heeft gebruikt.

Begin met het kiezen van een muur. "als je een muur hebt gekregen, is die echt lelijk, het is echt degene die je gaat doen", zegt yates.

De belangrijkste informatie is dat bijna elke muur voldoet, en behalve als je een zeer grote verticale achtertuin wilt bouwen of bomen wilt planten, hoef je niet bang te zijn voor gewichtsbelasting.

Welke bloemen je moet plukken, hangt af van de muur die je plukt en hoeveel zonlicht het ontvangt. Als je echter specifieke planten wilt proberen, kies dan een muur die de mooie groeivoorwaarden voor hen biedt.

Of je nu weinig ruimte hebt of wat afscherming wilt creëren om privacy te bieden op een terras, terras of balkon, verticaal is de juiste keuze! verticaal tuinieren maakt gebruik van rechtopstaande groeigewoonten of containers om het meeste uit uw kweekruimte te halen.

Het is een techniek die zowel binnen als buiten werkt! fleur een keuken of kale muur binnenshuis op en voeg buiten afscherming en schaduw toe.

Je kunt ook een moestuin dicht bij je achterdeur laten groeien of een stomme buitenmuur mooier maken. Er is zeker geen limiet aan wat je kunt doen als je je aan het ontwikkelen bent!.

Veel verschillende soorten kamerplanten, eenjarige planten, vaste planten en heesters werken goed in een verticale ruimte, dus je bent niet beperkt in welke flora je kunt gebruiken.

Het toevoegen van bloembakken, opvallende potten of een tuinstructuur zoals een trellis of tuteur biedt ook extra externe verticale groeiruimte.

En je kunt veel specifieke soorten plantenbakken maken met een paar goedkope ambachtelijke of geborgen items om je persoonlijke unieke verticale ontwikkelingsruimte te creëren.

Dus wees creatief en studeer verder om enkele van onze favoriete verticale achtertuinideeën voor uw huis, binnen of buiten te ontdekken.

Naast vetplanten kun je kruiden, groenten, achterblijvende variëteiten zoals philodendron, inheemse vaste planten (planten of flora die van nature in bepaalde regio's worden gekweekt) en varens proberen, suggereert janice goodman, president van cityscapes in boston.

U wilt zich liever bewust zijn van de "flexibiliteit" van deze flora omdat u ze verticaal ontwikkelt. "ik zou eerder geneigd zijn om kruidachtige vegetatie te proberen dan houtachtige, vanwege het feit dat de kruidachtige soorten een beetje buigzamer zijn in de manier waarop ze vallen", zegt sullivan.

Houtachtige variëteiten, zoals bomen, struiken of wijnstokken, hebben stijve, houten stengels, zodat ze evenwijdig aan de vloer groeien en uitsteken in plaats van naar beneden te stromen.

Aan de andere kant hebben kruidachtige planten, zoals flora en varens, zachte, groene stengels, zodat ze naar beneden hangen voor dat sterk slepende effect.

5 Verticale Tuin Aanleggen Verticaal Tuinieren Is Geniaal En Sierlijk

Verticale tuin aanleggen tuin, hoe maak je deze zelf en wat is het onderhoud tips ideeën

Verticale Tuin Aanleggen Tuin, Hoe Maak Je Deze Zelf En Wat Is Het Onderhoud Tips

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.tuinenbalkon.nl

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

5X Verzameling Interieur Hotspots Groningen Ideeën 6X Staande Design Lamp Tips 4 Zwart Wit Vloer Keuken Ideeën 5 Design Trends Voor De Slaapkamer Ideeën 4 Gestucte Keuken Achterwand Ideeën 5X Matras Kopen Tips 4 Cadeautjes Voor In Huis Cadeau Mooie Geschenken 6 Slaapkamer Landelijke Stijl Ideeën 4 Stalen Fornuis In De Keuken Ideeën 5X Houten Balken De Badkamer Ideeën 6X Badkamer Met Hout Ideeën 5X Afbeeldingen Mooi Servies Ideeën 5 Horeca Keuken Inrichting Ideeën 6X Interieur Landelijk Wonen Tips 5 Kleuren Voor De Keuken Ideeën