Verven Met Spons De Schakelklas Tips

Sponsportret is een snelle, gemakkelijke manier om saaie binnenmuren dramatisch te maken. Met gewoon een spons, een blikje glazuur en een paar tinten verf kun je je huis radicaal veranderen.

Van alle methoden om unieke resultaten met verf te creëren, is er geen eenvoudiger of levert meer boeiende resultaten op dan sponsverven.

Je hebt geen precieze hand, dure uitrusting of ongebruikelijke drankjes nodig. Je hoeft niet eens genoegen te nemen met stinkende, rommelige verf op oliebasis.

En, niet zoals verschillende schildertechnieken, is sponsportret vergevingsgezind. Als een deel van je muur bijvoorbeeld te licht blijkt te zijn, hoef je niet opnieuw te beginnen - je kunt gewoon opnieuw gaan en wat donkerdere verf aanbrengen.

Dit artikel leidt je door de basisprincipes van het uitbeelden van sponsen en geeft je een voorsprong op het moeilijke deel: het kiezen van verfkleuren (zie 'experimenteren met kleuren' hieronder).

Spons schilderen is niet sneller dan andere onderscheidende technieken. Je moet nog steeds de bekleding beschermen met afdektape, op een basiskleur rollen en andere kleuren toevoegen.

De tijd die de onderneming in beslag neemt, hangt af van het aantal sponsachtige tinten dat u gebruikt, maar ga ervan uit dat u ten minste een volledig weekend doorbrengt in een middelgrote woon- of slaapkamer.

Latexverf droogt snel, dus zelfs in een kleine ruimte hoef je naar alle waarschijnlijkheid niet lang te wachten tot de ene laag droog is voordat je aan de volgende begint.

Je kunt alles wat je wilt voor deze missie uitkiezen bij verfwinkels en de meeste huishoudelijke centra (foto 1). Het is noodzakelijk dat je eerder test dan dat je je muren sponst, elk om te zien hoe de resultaten eruit zullen zien en om een ​​idee te krijgen van schilderen met een spons.

Experimenteer op delen van gipsplaat, hardboard of een ander schoon oppervlak. Voordat u begint met winkelen voor verf, moet u echter uw kleuralternatieven verfijnen door verfchips of kleine monsters te proberen, indien beschikbaar.

Tip: bekijk je voorbeeldbord in de kamer die je gaat schilderen. Het lijkt sterk te fluctueren onder onderscheidende lichtomstandigheden.

Gekleurd glazuur gelaagd in een willekeurig patroon met een zeespons kan wonderen doen voor een vlakke muur. "bijkleuren op een geverfde muur is een traditionele techniek, met een impact die afhangt van de kleurstoffen die je kiest", zegt decoratieschilder ingrid leess.

"hier wilde ik een metalen muur nabootsen die begon te roesten. ". Om te beginnen zette ze een middelgrijze basislaag neer. Daarna mengde ze gelijke componenten roestkleurige satijnlatex met helder glazuur, wat de kleur lichter maakt.

Leess wrong een vochtige natuurlijke zeespons uit, doopte deze in het gekleurde glazuurmengsel, kneep het teveel eruit en klopte heen en weer.

Toen het patroon droog was, klopte ze op een combinatie van helder glazuur en donkergrijs, zodat de basis- en roestkleuringen er doorheen gluurden.

"kleuren die van nature bij elkaar passen, werken goed - mosgroen en tuinurngrijs bijvoorbeeld, plus geel als je wilt - en door ze in lagen te leggen, krijg je deze fascinerende look", zegt leess.

4 Verven Met Spons Decoratieve Verftechnieken Soorten

Verven met spons de schakelklas tips ideeën

Verven Met Spons De Schakelklas Tips

Abbildung. Afbeeldingsbron : schakelklaspo.wordpress.com

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

4 Zwart Wit Wonen Tips Voor Je Zwartwitte Interieur 6X Accessoires Voor Badkamer Ideeën 5X Quote Ideeen Letterbord Tips 5X Uniek De Japanse Tuin Ideeën 5X Thuis Bioscoop Maken Tips 5X Schapenvacht In Huis Tips Zelf Boekenkast Maken Een Of Boekenplank Zelf Eettafel Maken Diy Een Industriële Houten 6X Interieur Leren Bank Tips 4X Tips Opbergen Tijdschriften 5 Vetplanten In Huis Voor En Na Het Onderhoud Verzorging Van 5X Uniek Basic Ronde Poef Ideeën 5X Kleine Bijzet Tafels Tips 4 Zelf Kapstok Maken Hommingby Verticale Van Staaldraad Woonkamer Sfeer Ideeen Presenteer Je Verzameling In Een Overzichtelijke