Verven Met Spons Verfeffecten Ken Jij Deze Verftechnieken Al? Vtwonen Tips

Experimenteer op posterboard en krijg er een idee van. Test vervolgens het effect terwijl u aan de muur werkt terwijl kleur en textuur op elkaar inwerken. Zoals je hieronder zult zien, zijn er een aantal manieren om glazuur aan te brengen of te verwijderen met een spons en een speciale look en feel te creëren.

Hoe kan dezelfde methode voor het afbeelden van een spons (voordelig of negatief) zo verschillend lijken?. Het zit hem allemaal in de uitvoering - de manier waarop je met de spons werkt, je verlangen naar kleurstoffen en hoe je ze in lagen aanbrengt, en je echte glazuurrecept.

Opmerking: wil je instructies voor de onderstaande sponsverftechnieken? zie dan de tutorials "verf opsponsen" en "verf opsponsen" voor bepaalde instructies. Denk je nog steeds aan sponsschilderen als die schokkende, overdreven afwerkingen van tientallen jaren geleden? gelukkig heeft sponzen een lange weg afgelegd, gezien het feit dat de jaren tachtig, toen een hoog contrast in kleuren en zware software ooit een rage waren.

Tegenwoordig vereisen succesvolle sponsachtige afwerkingen een lichtere hand en subtielere, goed doordachte kleurcombinaties. Let wel, de impact kan nog steeds zeer verbazingwekkend en dramatisch zijn als het is wat je wilt (het bewijs staat in de onderstaande afbeeldingen), maar wanneer het wordt uitgevoerd in aardse en nauw verwante kleuren, ziet het resultaat er nu niet alleen meer organisch uit, maar bovendien tijdloos.

Minder geforceerd, vind je ook niet?. Merk op hoe de nevenschikking van het gespikkelde muuruiteinde en de gestreepte armaturen hier is:. De tint van het glazuur herhaalt de tinten van de bekledingstrepen en trekt het gebied samen met één veelvoorkomende noemer.

Hier in deze woonkamer werd een gedurfde oranje tint glazuur aangebracht en vervolgens met een zeespons van de geel geschilderde achtergrond getild. Beide kleuren waren duidelijk ontleend aan de huidige decorelementen, voor een dramatisch maar uniform effect.

Door het gespikkelde karakter van de additieve sponsafwerking kan deze zonder problemen een ruimte verpletteren, indien afgewerkt in een contrasterende combinatie. Al levendig decor, als het contrast tussen de basis en de glazuurkleur(en) laag wordt gehouden.

Subtractief sponzen daarentegen kan over het algemeen veel meer onderscheid maken zonder er druk uit te zien - dat komt door de zachtere, wolkachtige textuur. In feite vereist het afsponzen zeker dat er een beetje meer verschil is tussen de basislaag en de glazuurtinten dan voor het opsponzen - niet voldoende contrast, en het einde zal onzichtbaar zijn.

En hier is een voorbeeld van subtiel additief sponzen - een matige gele kleur werd gebruikt over een pastelgele basislaag. De pracht van sponsapplicaties met laag contrast komt van de textuurimpact die ze creëren, niet van de echte kleurencombinatie.

Het resultaat is een swish finish die lang relevant zal blijven. Afsponsen kan worden uitgevoerd in een contrastarm palet, ook - zo lang als je kunt zien, toch enig verschil tussen de kleuringen als ze eroverheen zijn gelegd (test het aggregaat eerst op een karton).

4 Verven Met Spons Decoratieve Verftechnieken Soorten

Verven met spons verfeffecten: ken jij deze verftechnieken al? vtwonen tips ideeën

Verven Met Spons Verfeffecten Ken Jij Deze Verftechnieken Al? Vtwonen Tips

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.vtwonen.nl

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

4 Zwarte Leren Bank Inspiratie Lederen Én Fauteuils 5 Jongens Slaapkamer Ideeën 6X Krukjes Met Vacht Tips 4 Duurzaam Wonen Drie Maanden Verduurzaming Van De Woning 6 Aziatische Slaapkamer Ideeën 5X Trend Goedkope Meubels Kopen Ideeën 6X Kleine Ruimtes Inrichten Tips 5 Bomen Kiezen Voor Tuin Hoe Kies Je De Beste Boom Tuin? 6X Prachtig Snapshots Oktober Ideeën 6X Ladder De Badkamer Ideeën 5X Posters Met Planten Tips 6X Waskom In Badkamer Ideeën 6X Uniek Cactussen In Huis Ideeën 5X Kracht Edelstenen Huis Tips 6X Trend Design Ay Illuminate Ideeën