Verven Met Spons Het Schilderen Van Houten Raad Een In Zwarte Kleur Stock Tips

Afhankelijk van de kleuren die voor de techniek worden gebruikt, kan het eindresultaat regelmatig lijken op een gladde suèdetextuur of een old school lime-washed finish. Op de bovenstaande foto lijken de muren erg op historisch pleisterwerk en het landelijke, rustieke decor versterkt het geschilderde effect.

Houd er als richtlijn rekening mee dat hoe dichter en gestructureerd het sponspatroon is, hoe formeler en traditioneler het zal lijken - vergelijkbaar met behang. Dus als je van behang houdt, beschouw deze applicatie dan als een vervanging - in tegenstelling tot het echte probleem (wat lastig te verwijderen is), hoef je er alleen maar over te schilderen met een effen kleur.

Subtractief sponzen kan net zo mooi dicht worden afgewerkt - hier werd een op olie gebaseerde, mosgroene glazuur van een crèmekleurige muur getild, met behulp van de aanbevelingen van een graszeespons, en deze regelmatig gespoeld om de afdrukken knapperig te houden.

Het effect van deze unieke sponsverftechniek lijkt in sommige opzichten op additief sponzen, met een uiteinde dat er enigszins knapperig uitziet, maar zonder het gestippelde monster dat typisch is voor opsponzen.

Hoe meer open en vrij het patroon, aan de andere kant, hoe relaxter, schilderachtiger en zelfs grilliger het laatste effect zal zijn - net zoals in dit slaapkamervoorbeeld waar een spons op een verspreide manier over het vooraf ingekleurde oppervlak werd gebruikt.

Zie je hoe ontzettend veel extra casual dit schaarse exemplaar eruitziet, vergeleken met het eerder getoonde mosgroene exemplaar?. Positief sponzen is bovendien een uitzonderlijke en gemakkelijke manier om een ​​illusie van steentextuur op een glad oppervlak te creëren.

In feite wordt de faux-graniet-schildertechniek bereikt door een eenvoudige driekleurensponsmethode te gebruiken die is afgewerkt met wat spatten. Dat is precies hoe de platte wandplaten hierboven waren gemaakt om eruit te zien als ruwe stenen tegels.

Maar sponzen werkt ook over een bestaande muurtextuur, zoals in dit voorbeeld - de plek waar een stucwerkmuur ooit in 1 kleur werd afgesponst, om de ruwheid op te spelen en een nog gedurfdere gevlekte afwerking te creëren.

Sponsverftechnieken zijn geschikt voor elke kamer in uw huis - met aanpassingen kan het resultaat zo formeel of speels zijn als u wilt, en alles daartussenin. De keukenmuren erboven waren afgewerkt met een graszeespons (dus het herkenbare herhalende afdrukpatroon) - de dichte en gestructureerde afwerking lijkt op structuurbehang met een passend roggeveldachtig ontwerp.

Deze keukenafwerking lijkt extra dramatisch omdat deze ooit in willekeurige secties werd weggesponst, met langere wachttijden dan gebruikelijk is voor subtractieve technieken. Als gevolg hiervan creëerde deze methode nauwelijks gedroogde randen en grovere textuur die extra diepte en karakter aan de afwerking geven.

De contrastarme, op de muur aangebrachte afwerking hierboven vormt een perfecte achtergrond voor dit mooie, welkome uiterlijk - het zijn de zachte terracotta tinten die dit effect geven, en de handgeschilderde blauweregen zorgt voor een beetje eigenzinnigheid en charme in oude stijl.

4 Verven Met Spons Decoratieve Verftechnieken Soorten

Verven met spons het schilderen van houten raad een in zwarte kleur stock tips ideeën

Verven Met Spons Het Schilderen Van Houten Raad Een In Zwarte Kleur Stock Tips

Abbildung. Afbeeldingsbron : nl.dreamstime.com

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

5 Verticale Tuin Aanleggen Verticaal Tuinieren Is Geniaal En Sierlijk 5 Lichte Gordijnen Slaapkamer Ideeën 6X Terrasoverkapping Laten Maken Tips 6X Trend Binnenkijken Bij Bolidt Ideeën 4 Zwart Witte Tegelvloer Te Koop Wit Badkamer Tegelszuilens Piet Huiz 6X Kleine Woonkamer Inrichten Tips 1 Binnenkijker Coldplays Jonny Buckland Reality Of Music How Coldplay Earns $90 Million A Year 6X Elegant Hal Inrichten Inspiratie Ideeën 5X Ideeen Voor Kinderkamers Tips X Schoolbord In Interieur Tips 5 Moderne Slaapkamer Inrichting Ideeën 5 Voorbeelden Ruime Zithoek Kies Je Kleur Van Bank? 10 Ideeën Uit Een Eeuwenoud Boek 4 Vloerkleed In Huis Ideaal Voor Een Eettafel 4 Gezellige Keuken John En Juli Ideeën 6X Kleine Tuin Inrichten Tips