Behang Met Een Patroon #2 Wall Art 4 You Tips

De tijdsperiode "patroon" verwijst in het algemeen naar een zich herhalende structuur. Met betrekking tot behang is het essentiële onderscheid tussen zichtbare en haptische patronen, die elkaar bovendien kunnen aanvullen.

Visuele patronen worden waargenomen door de ogen en triggeren bepaalde prikkels in de hersenen. Dit soort patronen komen bijvoorbeeld voor in de structuur van foto's en tekeningen, als representatieve, summiere of gestileerde afbeeldingen, of met symmetrieën, optische illusies en in 3d.

Motiefpatroonbehang verbeeldt een element, een afbeelding of een landschap in gestage herhaling. De associatie van persoonslay-outelementen resulteert in een samengesteld patroon.

Haptische patronen, glad of gestructureerd, kunnen worden ervaren door de tastzin. Ze roepen associaties op als zacht, zijdeachtig, warm of koel en hebben een effect op de impact van het behang.

Kenmerken zoals natuurlijk en geweldig worden ook overgebracht door haptische patronen te gebruiken. Deze omvatten reliëfs en reliëfs die zijn gemaakt met behulp van specifieke oppervlakteremedies en afwerkingen.

Bovendien hebben vloermaterialen met klassieke stofstructuren ook haptische patronen. Voor patroonbehang verwijst de term "patroonherhaling" naar de herhaling van het monster op een bepaalde afstand.

Dit is hetzelfde met de maat of bovenkant van het patroonmotief. Het patroon of de volgorde van patroonelementen herhaalt zich voortdurend op een bepaalde afstand (longitudinale/horizontale richting), die varieert afhankelijk van het voorbeeldmotief.

Deze afstand is gebaseerd op de hoogte van de patroonafbeelding. Een patroonafbeelding kan ook bestaan ​​uit specifieke elementen die een eenheid vormen. De patroonherhaling komt overeen met de maat van het patroon, die op het behanglabel staat aangegeven (in meters of centimeters).

Zo hebben europese bekende rollen soms een herhalingsmaat van 53 cm. De rolbreedte is ook 53 cm, d. W. Z. Het monster is in dit geval rechthoekig. De herhalingsgrootte is echter typisch groter dan de rolbreedte.

Waar moet bij het ophangen van behang rekening mee worden gehouden bij het herhalen van monsters?. Het correct herhalen van het monster is onmisbaar voor een harmonieus patrooneffect, daarom zijn de toepasselijke gegevens duidelijk in het behanglabel.

Afhankelijk van het soort patroon wordt er een groot verschil gemaakt tussen naadloos, recht en offset match. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het verminderen van het behang.

Voor behang met patronen zonder herhaling van het monster, wordt er geen rekening gehouden met het patroon bij het knippen van persoonslengten van behang. Het zagen wordt uitgevoerd volgens de gewenste wandhoogte.

Dit betekent dat er helemaal geen afval is. Verticaal gestreepte behangmodellen zijn hier een goed voorbeeld van. Nadat de eerste maat behang op maat is gesneden, wordt de volgende uitgelijnd, zodat het monster overeenkomt of dezelfde patronen achter elkaar op gelijke hoogte zijn.

Door deze capaciteit wordt bij elke volgende lengte slechts een kleine hoeveelheid afval geproduceerd. De statistieken op het behanglabel zijn dan bijvoorbeeld 0,64/0 (0,64 = patroonherhaling in m; nul = geen offset).

5 Behang Met Een Patroon De 3 Fases Van Het Behangen Muur

Behang met een patroon #2 - wall art 4 you tips ideeën

Behang Met Een Patroon #2 Wall Art 4 You Tips

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.wallart4you.nl

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

6X Inspirerend Gekleurde Bank Combineren Ideeën 4X Leuke Kinderkamer Ikea Vintage Gecombineerd Veel Kastplanken Nodig Voor Ideeën 6 Moderne Minimalistisch Witte Slaapkamer Suite Ideeën 4 Kantoor Met Een Thuisgevoel Opent Vandaag De Deuren 6X Nieuw Containerwoning Als Buitenverblijf Ideeën 5X Mooie Badkamer Stoer Klassiek Tintje Ideeën 5X Nieuw Feng Shui Studeerkamer Ideeën Zwart Witte Tegelvloer Wit Te Koop Fotoreportage 5 Kleuren Voor De Keuken Ideeën 6X Perfecte Ibiza Tuin Tips 6X Moodboard Me Time Tips 5 Kerstverlichting Trends 2017 Bekend De Binnen En Buitenverlichting Is Het Hart Van Ieder Huis 6X Inspirerend Bohemian Dakterras Barcelona Ideeën 6X Moodboard Wit Groen Tips 6X Inloopkast Op Zolder Tips