De Tiny House Trend Houses Diese 20 Winzigen Häuser Liegen Voll Im Tips

Steve areen bouwde zijn droomhuis in slechts zes weken: een ronde, oranje miniwoning op een thaise mangoboerderij. Voor het equivalent van 6500 euro. De foto's van zijn mini-huisje zijn meer dan 100.

000 keer gedeeld op facebook. Blijkbaar raakte de amerikaan een gevoelige snaar. Tiny houses zijn tussen de tien en vijfenvijftig vierkante meter groot, hebben in het begin een conventionele vorm met een zadeldak en zijn vaak aangekoppeld op wielen.

In tijden van stijgende huren worden keuzewoningen steeds interessanter. Wonen in een kleine ruimte is goedkoper en tegelijkertijd milieuvriendelijker. De tiny house-beweging, die sinds het begin van de eeuw de inkrimping van de merchandising in de vs heeft doorgevoerd, presenteert hiervoor ideeën.

Een mode die ook in europa is aangekomen - in ieder geval online. Ingewikkelde bouwvoorschriften, vergunningseisen en verkeersregels zorgen er nog steeds voor dat de tiny houses zich niet kunnen verspreiden.

Klaus toczek uit braunfeld in hessen liet zich hierdoor niet langer afschrikken - en bouwt momenteel het eerste tiny house in duitsland. Zijn nieuwe huis moet slechts 15 vierkante meter zijn: een klein, compact houten huisje op wielen, waarin ruimte is voor de keuken, badkamer en bed.

De 60-jarige it-adviseur werkt sinds maart aan zijn nieuwe woning. "ik wil gewoon in de natuur leven en zelfvoorzienend", zegt de hobbywoningbouwer. Een unieke uitdaging: elke vierkante meter moet optimaal worden uitgewerkt.

Uiteindelijk moet zijn huis 3,20 meter hoog zijn en niet meer wegen dan 3,3 ton. "ik moet weloverwogen 30 speciale plattegronden hebben en ze vervolgens weggooien totdat mijn moderne grafiek klaar was", zegt toczek.

De totale factor moet rond de 22. 000 euro bedragen. "wonen in een tiny house is voor mij persoonlijke vrijheid. Ik bespaar geld op bouwen en onderhoud. Ik verspil minder energie, veel minder water en minder land.

". Geïnteresseerden kunnen het gebouw bekijken op zijn website; toczek documenteert tot 100 klikken per dag: "de hobby is erg hoog. Er zijn velen die zo'n woning willen bouwen, maar worden afgeschrikt door het beleid in duitsland.

". Toczek maakt gebruik van elke kleine maas in de wet, hoe klein ook: "mijn woning is geen huis vanwege het feit dat het geen fundamenten en geen celwoning heeft, alleen honderden op een aanhangwagen.

Bovendien staat het op een gehuurd stuk grond waarop het bouwrecht niet van toepassing is. ". Er zijn zelden vaste huisjes in duitsland. Want volgens duitse wetten mag je nu niet zomaar ergens een huisje bouwen.

Bouwspecialist bosler legt uit: "als een kamer niet alleen als achtertuin wordt gebruikt, wil je een bouwvergunning. En dat is in duitsland uitgewerkt. ". De uitdaging om een ​​geschikte bouwplaats te vinden weerhoudt veel mensen ervan om hun eigen eigenlijke mini-huisje met elektriciteit, water en sanitair te hebben.

"je moet in duitsland voor zoveel dingen rente betalen dat het voor de meeste van hen niet de moeite waard is als hoofdwoning. ".

5 De Tiny House Trend Why Living Could Be The Next Big For Singles Looking To Buy Property

De tiny house trend houses: diese 20 winzigen häuser liegen voll im tips ideeën

De Tiny House Trend Houses Diese 20 Winzigen Häuser Liegen Voll Im Tips

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.businessinsider.de

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

5X Moodboard Anders Dan Verwacht The Making Of Mood Board ! Ideeën 4X Strandhotel Zoomers In Castricum Castricum, Netherlands Ideeën X Moodboard Lets Stay Home Mood Board // This Is America Ideeën 5 Tips Slaapkamer Op Zolder Ideeën 5X Super Goed Salontafel Met Opbergruimte Ideeën 6X Kinderkamer Met Bureau Tips Mooie Tuinen Op Instagram 10X 5 Moderne Rustieke Keuken Van Howdens Ideeën 5 Creeer Eigen Lente Tuin Alles Over Bomen Struiken De Tuinencyclopedia's, 2 Delen In 5 Inspiratie Interieur Hoog Plafond Woonkamer Inrichten 7 Tips Voor Hoge Plafonds 4X Witte Kinderkamer Speelse Inrichting Bopita Jonne Ideeën 6X Laatste Bed Met Opbergruimte Ideeën 5X Trend Inspirerende Werkplekken Huis Ideeën 5X Zelf Een Serre Maken Bouwen Het Verschil Met In Kastitle Ideeën 4X L Vormige Woonkamer Inrichten Lvormige Inrichten, 10 Tips Ideeën