Donkere Kleuren In Huis Gebruiken Je Interieur 5 Ideëen Levis Tips

Als je de laatste tijd op pinterest bent geweest, weet je dat er donkere muren zijn. Keukens, eetkamers, damestoiletten en meer zijn gehuld in rijke tinten van grijs tot marineblauw tot zwart.

Benjamin moore kondigde zelfs shadow 2117-30, een rijke amethist, aan als kleur van het jaar. Het is een gedurfde, dramatische beslissing over het interieurformaat, en het kan zeker zijn vruchten afwerpen.

Maar er kan een donkere kant zijn aan, nou ja, naar de donkere kant gaan: diepere tinten, hoewel warm en gezellig, kunnen het ongewenste effect hebben dat een kamer klein of grotachtig aanvoelt.

Ze warmen ook kort op in de zon - en dat daglicht kan een snelle vervaging veroorzaken. Bovendien zijn ze ongelooflijk meedogenloos als het gaat om onvolkomenheden (wat betekent dat je elke lapmarkering en gipsplaat-chip gaat zien) en kan het moeilijk zijn om contact op te nemen of over te schilderen als je vervolgens besluit dat je weer wilt oplichten.

Natuurlijk zijn er massa's positieve kanten aan het omarmen van gedurfde kleuren in je huis, en je moet je niet volledig laten afschrikken door de negatieven.

Het is tenslotte alleen maar verf, dus aan het einde van de dag is het een vrij laag risico kruis waar je altijd lager op kunt gaan. En er zijn manieren om de hierboven genoemde problemen te voorkomen.

Ben je bang in het donker? we spraken met benjamin moore color en design expert hannah yeo over haar uitstekende richtlijnen voor het decoreren met donkere verf.

"laat de grootte van een kamer je er niet van weerhouden om rijke, gedurfde kleuren te gebruiken", vertelt yeo aan countryliving. Com. "diepe kleuren vervagen de randen van muren, waardoor de illusie ontstaat van een grenzeloze en uitgestrekte kamer.

Blijf bij donkere kleuren op de muren en lichtere meubels en beddengoed om de kamer te stabiliseren. ". "kleur bedriegt vaak de ogen om de kamer groter te laten lijken", zegt yeo.

"of het nu een geverfde stoel of een sierkussen is, plaats een paar felgekleurde accenten in een donkere kamer. Dit verlegt de focus naar de voorgrond, waardoor de muren verdwijnen en zonder twijfel als achtergrond fungeren.

". "als je een donkere kleur gebruikt op muren met een laag plafond, schilder dan de bekleding in dezelfde tint als de muren. Dit verbergt de bekleding en laat de muur groter lijken", legt yeo uit en voegt eraan toe: "plaats een spiegel tegen de muur om een illusie van diepte.

". "donkere kleuren zoals shadow 2117-30 kunnen een vleugje kleur zijn of fungeren als een diep neutraal, afhankelijk van de verlichting in je huis", zegt yeo.

"als je geïntimideerd bent door kleur, begin dan klein. Kleine kamers die in deze donkere tinten zijn geverfd, creëren een klein juwelendoosje in je huis. ".

4 Donkere Kleuren In Huis Werken Stimulerend En Rustgevend

Donkere kleuren in huis gebruiken je interieur - 5 ideëen levis tips ideeën

Donkere Kleuren In Huis Gebruiken Je Interieur 5 Ideëen Levis Tips

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.levis.info

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

X Muur Van Kurk Tips 6X Laatste Palm Behang Ideeën X Eerste Balkon Inspiratie Lente 2017 Februari 1 Titel Tit Ideeën 4 Woonkeuken Van Anne Ideeën 6X Het Beste Diy Interieur Ideeën 5 Betonlook Linoleum Vloer Vloerbedekking Het Verschil Tussen Glans En Matte Laminaat Plavuizen Eettafel Met Verschillende Stoelen Hoe Verstel Je In Een Handomdraai Eetkamerstoelen 5X Verzameling Diy Leuke Kaarsenhouders Ideeën 4X Modulair Houten Tuin Meubilair Tuinbank Van Italowood Natal Ideeën 5X Zwart Met Wit Interieur Voorbeelden Inrichtingsvoorbeelden Slaapkamer Ideeën 6X Afbeeldingen Blauw In Interieur Ideeën 5X Verbazingwekkend Bed Mooi Opmaken Ideeën 5X Matras Op Grond Tips 5X Netten Als Trap Balustrade Koop Ideeën 5X Tv En Open Haard Combineren Reparatie Weinig Vulling In De Ideeën