Wat Is Een Bohemien Woonstijl Bohemian In 5 Stappen Ideeën Voor Boho Interieur

De term bohemianisme ontstond in het begin van de 19e eeuw in frankrijk, uit waargenomen overeenkomsten tussen de bohemians en de roma. Bohémien was een veelgebruikte term voor het roma-volk van frankrijk, waarvan ten onrechte werd gedacht dat het frankrijk in de 15e eeuw had bereikt via bohemen (de westelijke fase van het huidige tsjechië).

Bohemianism en zijn adjectief bohemien in deze specifieke context zijn niet verbonden met de inheemse bewoners van dit gebied (de tsjechen). [4]. Bohemians werden geassocieerd met onorthodoxe of anti-establishment politieke of sociale standpunten, die vaak zijn uitgedrukt door vrije liefde, soberheid en - in sommige gevallen - eenvoudig leven, verdwijning of vrijwillige armoede.

Een grotere economisch bevoorrechte, rijke of zelfs aristocratische bohemienkring wordt zo nu en dan haute bohème genoemd [2] (letterlijk "hoog bohemen"). [3]. Dit gebruik van de uitdrukking in de engelse taal werd halverwege de 19e eeuw geïmporteerd uit het frans en werd ooit gebruikt om de niet-traditionele levensstijl van kunstenaars, schrijvers, journalisten, muzikanten en acteurs in de belangrijkste europese steden te beschrijven.

[1]. Bohemianism is de beoefening van een onconventionele levensstijl, regelmatig in het gezelschap van gelijkgestemde mensen en met weinig eeuwige banden. Het gaat om muzikale, artistieke, literaire of spirituele bezigheden.

In deze context kunnen bohemiens ook zwervers, avonturiers of zwervers zijn. Het titelpersonage in carmen (1876), een franse opera die zich afspeelt in de spaanse metropool sevilla, wordt in meilhac en halévy's libretto een "bohémienne" genoemd.

Haar kenmerkende aria verkondigt dat de liefde zelf een "zigeunerkind" (enfant de bohême) is, dat gaat waar het wil en geen wetten gehoorzaamt. Henri murger's verzameling korte verhalen scènes de la vie de bohème (scènes van het boheemse leven), gepubliceerd in 1845, werd ooit geschreven om de bohemien levensstijl te verheerlijken en te legitimeren.

[6] murgers verzameling vormde de basis van giacomo puccini's opera la bohème (1896). In engeland werd bohemien in deze zin aanvankelijk gepopulariseerd in william makepeace thackeray's roman, vanity fair, gepubliceerd in 1848.

De publieke perceptie van de alternatieve levensstijl die zogenaamd door kunstenaars werd geleid, werd op dezelfde manier gevormd door george du maurier's geromantiseerde bestsellerroman van bohemian levenswijze trilby (1894).

De roman schetst het wel en wee van drie buitenlandse engelse kunstenaars, hun ierse model, en twee kleurrijke centraal-europese muzikanten in de kunstenaarswijk van parijs.

In de spaanse literatuur is de boheemse impuls te zien in ramón del valle-incláns toneelstuk luces de bohemia, gepubliceerd in 1920. In zijn muziek la bohème beschreef charles aznavour de boheemse levensstijl in montmartre.

De film moulin rouge! (2001) schetst ook de boheemse levensstijl van acteurs en kunstenaars in montmartre aan het begin van de 20e eeuw. In de jaren 1850 begon de boheemse cultuur zich via immigratie in de verenigde staten te vestigen.

[7] in new york city in 1857 floreerde een groep van 15 tot 20 jonge, beschaafde journalisten als zichzelf beschreven bohemiens totdat de amerikaanse burgeroorlog begon in 1861.

[8] dit team verzamelde zich in een duitse bar op broadway, de bierkelder van pfaff. [9] leden waren onder meer hun leider henry clapp jr. , ada clare, walt whitman, fitz hugh ludlow en actrice adah isaacs menken.

4X Wat Is Een Bohemien Woonstijl Stijlvolle Hanglampen Voor Ideeën

Wat is een bohemien woonstijl bohemian in 5 stappen: ideeën voor boho interieur tips

Wat Is Een Bohemien Woonstijl Bohemian In 5 Stappen Ideeën Voor Boho Interieur

Abbildung. Afbeeldingsbron : www.vtwonen.nl

Verwandte Ideen, die dir gefallen könnten

X Moodboard Lets Stay Home Mood Board // This Is America Ideeën 3X Vitra Eames Olifant Kinderstoel Elefant Ele Ideeën 5X Verbazingwekkend Geometrische Stalen Woonaccessoires Ideeën 5 Winter Bbq Tips To Keep Your Warm This 4 Combinatie Tafel En Stoelen Choices 4 Binnenkijker Hout En Wit Zelf Een Antiek Midden 4X Behang Met Felle Print Combineren Tip! Welke Kleur Past Bij Mijn Bankstel? Ideeën 5 Binnenkijken Bij Een Interieurblogger Kate Van Copy Cat 5X Leuke Woonkamer Ideeen Tips 5 De Tiny House Trend Why Living Could Be The Next Big For Singles Looking To Buy Property 4 Vintage Spiegels Voorbeelden Tips Voor Ronde 6X Inrichting Kleine Woonkamer Tips 6X Prachtig Chaise Longue Interieur Ideeën 5X Modern Urban Interieur Inspiratie Woonstijl Oude Huizen & Romantische Woonkamers Ideeën Eettafel Met Verschillende Stoelen Hoe Verstel Je In Een Handomdraai Eetkamerstoelen